Gejmerima u Kini ugašene sve osim jedne Blizzard igre | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gejmerima u Kini ugašene sve osim jedne Blizzard igre

Kineski gejmeri su ostali bez pristupa igrama kao što su World of Warcraft, Diablo, i Overwatch.

 Ugašene skoro sve Blizzard igre u Kini Izvor: YouTube / World of Warcraft

Gejmeri u Kini, barem oni koji su ljubitelji naslova kompanije Blizzard, se trenutno ne provode baš najbolje, jer su ostali bez pristupa igrama kao što su World of Warcraft, Overwatch 2 i Diablo do daljeg.

Kompaniji Blizzard je 23. januara istekao ugovor sa NetEase-om, koji je bio zadužen za izdavanje igara u Kini od 2008. godine, a nakon što nisu uspeli da postignu dogovor o obnavljanju licence, tvorci kultnih igara su morali da povuku skoro sve svoje naslove.

Blizzard je prošlog meseca pokušao da produži ugovor za šest meseci kako bi igrači ne bi izgubili pristup njihovim igrama dok traže nove partnere, ali prema objavi kompanija na sajtu Wowhead, NetEase nije prihvatio taj predlog nakon "opsežnih pregovora". Međutim, na istom sajtu je brzo stigao odgovor kompanije NetEase, koja je tada rekla sledeće:

"Iz nama nepoznatih razloga, Blizzard je prošle nedelje ponovo izašao pred NetEase sa ponudom za šestomesečno produženje gejming usluga i drugih uslova, i jasno stavio do znanja da neće prestati da pregovara sa drugim potencijalnim partnerima tokom produženja ugovora. Koliko smo upoznati, pregovori Blizzard-a i drugih kompanija tokom istog perioda se zasnivaju na trogodišnjem ugovoru. S obzirom na nereciprocitet, nepravednost i druge uslove vezane za saradnju, strane nisu mogle da postignu dogovor", iznosi svoju stranu priče NetEase.

NetEase je takođe optužio Blizzard za pokušaj iskorišćavanja kompanije, poredeći njihovo ponašanje sa željom za nastavkom zajedničkog života nakon razvoda, mada da budemo iskreni, cela situacija zaista podseća na razvod, pogotovo nakon što su radnici kineske kompanije nedavno rešili da demontiraju Warcraft statuu u svom parku.

Jedina igra iz ponude kompanije Blizzard koja će i dalje biti dostupna u Kini jeste Diablo Immortal. NetEase je rekao da ovaj naslov nije pogođen samo zato što je zajedničkim snagama izrađen sa kineskom kompanijom Tencent i pokriven posebnim ugovorom o licenciranju.

Blizzard insistira da deaktiviranje njegovih servera u Kini ne znači da će igrači u zemlji trajno ostati bez pristupa igrama, već da je ovo "privremena suspenzija". Kompanija ostaje u pregovorima sa "nekoliko potencijalnih partnera koji dele iste vrednosti", i tvrdi da će sačuvani podaci biti vraćeni kada igre ponovo postanu dostupne.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA