Srbija odobrila kompaniji Microsoft preuzimanje Call of Duty franšize | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija odobrila kompaniji Microsoft preuzimanje Call of Duty franšize

Autor Ilija Baošić

Tehnološki gigant može da odahne - Srbija je odobrila preuzimanje Activision-Blizzard-a od strane kompanije Microsoft.

 Srbija odobrila dogovor Microsoft i Activision Blizzard Izvor: Steam / Activision

Dok se Microsoft bori sa regulatorima širom sveta koji imaju pregršt pitanja u vezi akvizicije kompanije Activision-Blizzard, Srbija je dala zeleno svetlo tehnološkom gigantu iz Redmonda.

Kako prenosi Reuters, Srbija se ovom odlukom pridružila Saudijskoj Arabiji i Brazilu, koji su takođe odobrili dogovor vredan 68,7 milijardi dolara, koji je u mnogim drugim zemljama pod lupom antimonopolskih regulatora.

Iako im odobrenje Srbije sigurno znači, nesumnjivo je da je glavni front koji Microsoft mora da osvoji onaj u EU, a Reuters tvrdi da će proizvođač Xbox konzola privoleti njihove regulatore raznim ustupcima kako bi i od njih dobili zeleno svetlo. Ovi ustupci uključuju 10-godišnji ugovor o licenciranju Call of Duty franšize kompaniji Sony.

"Na kraju, takav potez bi mogao da obezbedi ranu saglasnost Evropske komisije, a kasnije bi bio ponovljen ispred drugih Komisija za zaštitu konkurencije", kaže Stefan Dionet, partner u advokatskoj kompaniji Mekdermont, Vil i Emeri. "Ipak, ostaje da se vidi da li će aktivni podnosioci žalbe potvrditi takve ustupke i da li će CMA i FTC takođe prihvatiti takav dogovor".

Naravno, najveći protivnik ovog dogovora je kompanija Sony, koja smatra da bi Microsoft akvizicijom stekao vlasništvo nad "nezamenjivim" naslovima i da je "prava strategija" kompanije da PlayStation postane kao Nintendo, odnosno da ne bude konkurentan kada su u pitanju igre za starije od 18 godina.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki Ćirica

Gigant iz REDMONDA

Krka

Ma odahnuli mnogo smo bitni🤣🤣🤣🤣🤣

Rasinski Bučak

A soni funbojevi u neverici...koji smo mi faktor u svetu kad im je bitno naše mišljenje :-) :-) :-)