Novi električni Mini Cooper će imati ekran kakav do sada niste videli | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi električni Mini Cooper će imati ekran kakav do sada niste videli

2024 Mini Cooper Electric donosi modernizovanu, ali dobro poznatu estetiku.

 2024 Mini Cooper Electric će imati neobičan okrugli ekran Izvor: BMW Group

Dok čekamo da se sledeća generacija Mini Cooper-a nađe na ulicama, kompanija "na kašičicu" otkriva detalje o svom novom električnom automobilu, a sada smo saznali kako će izgledati neobični infotainment sistem i šta će ponuditi kupcima.

U saopštenju za javnost, kompanija posebno ističe dodatak velikog, kružnog ekrana koji savršeno nadograđuje dobro poznati dizajn enterijera. Ova modernizovana verzija infotainment ekrana koristiće okrugli OLED panel, čija dužina prečnika iznosi 9,44 inča, a pokretaće ga 9. verzija Mini operativnog sistema, zasnovanog na Android-u.

Električni Mini će imati novi navigacioni sistem koji koristi cloud kako bi olakšao putovanje različitim optimizacijama, poput uzimanja lokacija punjača na ruti u obzir. Tu su i tri režima - Green, Core i Go-Kart - a svaki od njih će imati poseban intefejs na ekranu, sa različitim svetlosnim i zvučnim efektima.

Kompanija je dugo vremena dizajnirala zvukove koji će dopunjavati iskustvo boravka u kabini vozila. Ovo uključuje zvukove motora, zvukove okoline, ali i različite signale i povratne informacija u zavisnosti od odabranog režima.

Tu je i novi glasovni asistent koji kompanija naziva Spike, a koji će se aktivirati izgovaranjem fraze "Hej, Mini". Ljudi u kabini će pomoću asistenta moći da, između ostalog, kontrolišu navigaciju, temperaturu, pozivaju i upravljaju radijom. Neki modeli novog vozila imaće mogućnost 5G povezivanja, što će omogućiti bežično ažuriranje softvera i pristup prodavnici aplikacija.

 2024 Mini Cooper Electric kabina Izvor: BMW Group

Još uvek ne znamo tačan datum lansiranja 2024 Mini Cooper Electric automobila, ali očekuje se da prodaja počne u maju 2024. godine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:38
Mini Cooper ekran
Izvor: BMW Group
Izvor: BMW Group

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Nekad je mini bio mali, pa je brzinomer bio normalne velicine, onda su ga uvecali, pa je i brzinomer zadrzan, samo je i on porastao pa je bilo nenormalno ruzno. Sad su naumili da to iskoriste kao svoj trademark. :)

Mrcela

Veliki rucni sat? Ali, interesantno, mislim nesto drugacije, ok je.