Vozač spavao dok je policija jurila njegov Tesla automobil | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozač spavao dok je policija jurila njegov Tesla automobil

Iz Nemačke nam stiže vrlo bizarna priča o vozaču Tesla automobila koji je zaspao za volanom i izazvao policijsku poteru.

 Policijska potera za Tesla automobilom autopilot Izvor: Pexels

Tesla automobili nekada mnogu biti prava opasnost na putu, a jedna takva priča nam stiže iz blizine Bamberga, gde je vozač Tesla automobila prepustio vožnju pametnom sistemu autonomne vožnje i izazvao 15-minutnu poteru.

"Vozač se kretao auto-putem A70 iz Bamberga ka Bajrojtu oko podneva, kada je policijska patrola želela da ga podvrgne redovnoj saobraćajnoj kontroli", piše u policijskom izveštaju. "Nije reagovao na komande da se zaustavi i sirene službenika".

Izveštaj navodi da je električni automobil održavao istu distancu od patrolnog vozila tokom većeg dela potere, a kada je policija konačno uspela da ga sustigne, videli su da je vozač "zatvorenih očiju, naslonjen u sedištu", kao i da mu ruke nisu bile na volanu.

Konačno, nakon 15 minuta potere na auto-putu uz upaljene sirene, vozač se konačno probudio i zaustavio vozilo. Policija kaže da je 45-godišnji čovek u Tesla automobilu "pokazivao abnormalnosti tipične za upotrebu droge", što sugeriše da je bio pod uticajem neke supstance.

Policija je takođe u prostoru za noge pronašla teg za volan, što objašnjava kako je autopilot funkcionisao kada vozačeve ruke nisu bile na upravljaču. Naime, "teg za volan" je proizvod koji se prodaje od strane nezavisnih prodavaca i koji se kači na volan kako bi se automobil prevario da vozač drži isti.

U izveštaju se navodi da je protiv vozača Tesla automobila pokrenuta preliminarna istraga o ugrožavanju drumskog saobraćaja. U međuvremenu, vozač je morao da preda svoju vozačku dozvolu do konačne odluke sude.

Verovali ili ne, ovo nije prvi put da se policija i autonomno vozilo suočavaju, pa smo u aprilu imali bizarnu priču u kojoj se saobraćajci i autonomni taksi nisu baš najbolje razumeli.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA