Kako izgleda najbrži avion na svetu - Overture | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako izgleda najbrži avion na svetu - Overture

Autor Ilija Baošić

Novom avionu će biti potrebno samo 3,5 sata leta od Njujorka do Londona.

 Boom Supersonic Overture novi dizajn Izvor: Boom Supersonic

Boom Supersonic je otkrio impresivan novi dizajn svojih ultra-brzih avionaOverture. Ova kompanija, koja ima cilj da uvede novu eru održivih supersoničnih komercijalnih letova, ima ugovore sa aviokompanijama United Airlines i Japan Airlines o kupovini svojih aviona u razvoju.

Boom kaže da će Overture leteti dvostruko većom brzinom od današnjih aviona i da će moći da leti od Njujorka do Londona za samo 3,5 sata. Kako tvrdi kompanija sa sedištem u Koloradu, Overture će prevoziti između 65 i 80 putnika, a leteće brzinom od 2100 km/h iznad okeana. Avion će takođe raditi na 100% održivom vazduhoplovnom gorivu (SAF), a kompanija očekuje da će krenuti u proizvodnju do 2024. godine.

Možda će vas zanimati

Slično kao X-59, supersonični avion agencije NASA, Overture će imati tiši nadzvučni udar od Concorde-a, što će značiti da će se suočiti sa manje ograničenja dok leti iznad naseljenih područja. Međutim, vredi napomenuti da će i dalje morati da leti malo ispod 1200 km/h dok bude preletao kopno.

Kompanija kaže da avion ima motore bez zujanja, nema naknadnog sagorevanja i da će imati prvi automatizovani sistem za smanjenje buke na svetu. To znači da ne bi trebalo da bude glasniji od konvencionalnih aviona tokom poletanja.

Boom Supersonic je takođe rekonfigurisao trup i krila aviona, dodajući još motora. Da budemo precizni, Overture će imati četiri manja motora na svojim krilima, što će omogućiti da bude tiši i da smanji operativne troškove. Avion će imati raspon krila od 32,3 metara i dužinu od 62,3 metara.

Prošle godine, United Airlines je objavio da ulaže 3 milijarde dolara u narudžbinu aviona Overture. Boom Supersonic očekuje da počne testiranje leta u Mohaveu do 2026. godine, te se nada da će avion biti operativan do 2029. godine.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 6

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Znamsve

Pa kako će da prati "zakrivljenje" okeana na toj daljini i pri toj brzini 🙃😉🤣

beogradska seljačina

Sad kad krenemo u Njujork po Xiaomi i Huawei... A u futroli na preklop kilo paradajza, oni to tamo nemau.

Lucky

Malo izmenjeni Konkord,koji nije valjao zato sto nije bio americki. Da bio je bolji od ovog jed je leteo slicnom brzinom a nosio daleko vise putnika prtljaga! Mislin da je br.putnika bio 136 a ivaj tek 80.