AUTO-PUT ZA DRONOVE: Lakši transport robe i putnika – vazdušna linija kao najbolje rešenje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUTO-PUT ZA DRONOVE: Lakši transport robe i putnika – vazdušna linija kao najbolje rešenje

Projekat je poneo ime Skyway, a krajnji cilj mu je da stvori okruženje u kojem bi različite kompanije mogle da ponude usluge prevoza robe vazdušnim putem.

 Dron isporuka organa 8 Izvor: SmartLife / YouTube / Unither Bioelectronics

Sve više kompanija radi na bespilotnim letelicama za prevoz putnika i robe, a najveći problem je regulacija saobraćaja, budući da bi na stotine dronova sigurno izazvalo haos.

Britanski konzorcijum predvođen kompanijom Altitude Angel predstavio je nedavno plan za regularno letenje ovakvih letelica, što bi moglo da bude rešenje.

Možda će vas zanimati

Ideja se zasniva na nečemu što već zovu auto-putem za dronove, a u pitanju je linija od 250 kilometara koja bi povezivala nekoliko gradova u Velikoj Britaniji.

Ako se ideja pokaže kao uspešna, plan je da se vazdušni put proširi tako da poveže još više naseljenih oblasti.

Projekat je poneo ime Skyway, a krajnji cilj mu je da stvori okruženje u kojem bi različite kompanije mogle da ponude usluge prevoza robe vazdušnim putem. Letelice bi mogle da se vinu do visine od 300 metara, a saobraćaj bi regulisalo posebno kontrolno telo. Procesi detekcije drugih letelica i izbegavanje sudara bi bili automatizovani, a svaki dron bi prvo morao da zadovolji sve tehničke zahteve da bi mogao da se priključi mreži.

Stručnjaci ističu da je ovo najambiciozniji transportni projekat na području Britanije još od pojave železnice, a mogao bi da posluži kao model za razvoj sličnih usluga i u drugim zemljama.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA