ELEKTRIČNI BAJS KOJI SAM MISLI I IZBEGAVA PREPREKE: Pokreću ga veštačka inteligencija i 2 motora uz veliki broj senzora | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ELEKTRIČNI BAJS KOJI SAM MISLI I IZBEGAVA PREPREKE: Pokreću ga veštačka inteligencija i 2 motora uz veliki broj senzora

Razvili bicikl na pogon veštačke inteligencije, uz veliki broj senzora, koji sam balansira i sam vozi.

  Izvor: SmartLife / Huawei

Inženjer kompanije Huawei je na osnovu ličnog iskustva izradio dizajn autonomnog bicikla na pogon veštačke inteligencije (AI) opremljenog senzorima i aktuatorima, tako da može sam da se kreće i balansira.

Glavni inženjer projekta Zihui Jun započeo je rad nakon što je povređen u nezgodi na biciklu.

Možda će vas zanimati

Jun, zaposlen u kompaniji Huawei i njegove kolege koristili su tehnologiju ove kompanije za razvoj bicikla u potpunosti.

Drumski bicikl je opremljen sa dva motora bez četkica, upravljačkim mehanizmom, RGBD senzorom, senzorom za ubrzanje, žiroskopom, LiDAR senzorom i modelom avionske baterije za napajanje aparata.

RGBD senzor kvantifikuje udaljenost predmeta ispred sebe, dok model avionske baterije održava elektroniku u pogonu dva do tri sata.

Senzori prikupljaju podatke o okolini, identifikuju predmete, njihovu udaljenost i relativni položaj i brzinu bicikla. Podaci se koriste za kontrolu svih sistema bicikla, uključujući motor za pogon zadnjeg točka i snažan motor za upravljanje. AI proračunom upravlja Ascend 310, procesor kompanije Huawei, pa je tako bicikl sposoban za perceptivno razmišljanje i donošenje odluka.

Najzanimljiviji deo bicikla jeste tehnologija samobalansiranja koja se sastoji od senzora koji mere kotrljanje, odnosno ugao nagnutosti i u realnom vremenu unoseći podatke za upravljanje reakcionim točkom - u osnovi disk postavljen na motor koji može brzo da menja svoje ubrzanje ili usporavanje.

Koristeći ovo zajedno sa veštačkom inteligencijom, bicikl može da održi ravnotežu, pa čak i da nadoknadi težinu van centra, poput torbe na upravljaču.

Šta kažete na jedan ovakav bajs?

Huawei električni samovozeći bicikl VIDEO
Izvor: Huawei

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Antimaterija

Kakvi senzori i bakrači, ni na kolima se nisu najbolje pokazali.A ovaj bajs garant košta bar kao tri odlična polovna jugića, ako ne i više, a moraš ga čuvati i voziti samo po lepom vremenu.Koliko god da košta, previše je.

nen

Ma da senzori, dok ne padne prasina ili blato preko senzora.Onda ti vade žbice sa tockovaa iz ušiju .