APLIKACIJA VAM POKAZUJE ŠTA DA NAPRAVITE SA LEGO KOCKAMA: Veštačka inteligencija u službi zabave | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APLIKACIJA VAM POKAZUJE ŠTA DA NAPRAVITE SA LEGO KOCKAMA: Veštačka inteligencija u službi zabave

BrickIt je aplikacija osmišljena da vam pomogne i koristeći veštačku inteligenciju predloži šta sve možete da napravite od svoje gomile Lego kocki.

  Izvor: SMARTLife / App Store

Ako ste imali srećno detinjstvo, i vaši roditelji nisu bacili ili poklonili vaše igračke, velika je šansa da imate gomilu Lego kocki koje stoje u nekoj kutiji. Aplikacija pod nazivom BrickIt koristi kameru i veštačku inteligenciju da skenira vaš kockice i da vam predloži šta sve možete da napravite sa njima.

Možda će vas zanimati

Kada preuzmete besplatnu aplikaciju, potrebno je da rasporedite vaše kockice na pod, idealno da se svi delovi vide. Nakon toga otvorite AI kameru i uperite ka kockicama iz ptičje perspektive. Aplikacija će nakon toga koristiti mašinsko učenje da skenira sliku i prepozna što je više moguće delova. Nakon što aplikacija završi skeniranje vaše kolekcije, dobićete listu ideja šta sve možete da napravite od kockica koje imate.

BrickIt aplikacija
Izvor: YouTube / PetaPixel

Kada se odlučite da napravite nešto od ponuđenog, aplikacija će vam pokazati gde vam se tačno nalaze potrebni delovi na vašoj gomili kockica, i kao sklopiti ono što je predloženo.

Interesantno je da BrickIt aplikacija ne potiče od kompanije Lego, ali se nećemo mnogo iznenaditi ukoliko Lego odluči da pazari kompaniju ili ovu aplikaciju. Razvoj BrickIt projekta možete pratiti na njihovoj Instagram stranici, a aplikacija je trenutno dostupna samo na App Store, što će razočarati sve Android korisnike, koji će verziju za svoje telefone morati da sačekaju još nekoliko meseci.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA