RAZJARENI BIK NA STRUJU: Prvi električni Lamborghini do 2025. godine i stariji modeli će dobiti nove verzije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAZJARENI BIK NA STRUJU: Prvi električni Lamborghini do 2025. godine i stariji modeli će dobiti nove verzije

Uložiće više od 1,5 milijardi evra u potpunu elektrifikaciju.

 Lamborghini.jpg Izvor: SmartLife / Lamborghini

Italijanski proizvođač superautomobila, Lamborghini je objavio da će u potpunosti preći na proizvodnju električnih vozila u drugom delu ove decenije.

Predsednik ove kompanije Stefan Vinkelman je otkrio planove u narednom periodu za dekarbonizaciju budućih modela Lamborghini automobila.

Možda će vas zanimati:

U naredne tri godine možete da očekujete hibridne verzije postojećih modela kao što su Aventador, Huracán i Urus. Ova kompanija očekuje da do kraja 2025. godine plasira i prvo potpuno električno vozilo. Razlog za takvu odluku može da se nađe u tome što Lamborghini želi da umanji emitovanje gasova za 50% do 2025. godine. 

"Cilj smanjivanja emisija je još teži zadatak za nas pošto mi pravimo super sportske automobile" - istakao je Vinkelman koji je otkrio da taj proces zahteva drastične promene. Vinkelman je za Cnet potvrdio da se radi na razvijanju njihovog prvog električnog vozila koji će se razlikovati od trenutnih modela.

"Imaće četiri sedišta. On neće biti kao Huracan ili Aventador. To vozilo će biti dostupnije za svakodnevnu vožnju" - otkrio je predsednik Lamborghini kompanije. Upitan da li će koristiti istu platformu (J1 platform) kao što to koriste vozila Porsche Taycan i Audi E-Tron GT, Vinkelman je rekao da još uvek nije doneta odluka o istoj. 

"Još uvek moramo da vidimo kalup automobila, veličinu, da li će imati dva ili četiri vrata. To vozilo nažalost se neće pojaviti na ulicama pre 2025. godine" - otkrio je on. Pretpostavljamo da će modeli Aventador, Huracan i Urus posedovati i opciju za režim vožnje čistim elektricitetom, što na primer ima McLaren Arturaa tako nešto omogućava vožnju bez emisija.

Lamborghini će u potpunu elektrifikaciju uložiti više od 1,5 milijardi evra u naredne četiri godine. Vinkelman dodaje da su čisti električni superautomobili i dalje daleko od standardnih vozila, te da postoji limitirana potražnja za iste. Ono što je sasvim jasno je to da je budućnost Lamborghini-a električna!

Šta vi mislite o električnom vozilu kompanije Lamborghini?

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA