PRAVE SVOJE ČIPOVE ZA AUTONOMNU VOŽNJU: Kopiraju veoma uspešan model poslovanja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRAVE SVOJE ČIPOVE ZA AUTONOMNU VOŽNJU: Kopiraju veoma uspešan model poslovanja

To uveliko rade kompanije Apple i Tesla Motors.

  Izvor: SMARTLife / Volkswagen

Nemački proizvođač automobila, Volkswagen planira da u svoja električna vozila ubaci čipove za autonomnu vožnju koje će sami dizajnirati.

Dok ceo svet "drma" problem sa nestašicom čipova, Volkswagen planira iste da sam proizvodi.

Možda će vas zanimati:

Pre samo nekoliko dana su najavili da će u narednom periodu plasirati manje vozila nego što su to planirali, ali su istakli da njihovi električni automobili neće biti pogođeni problemom snabdevanja. Sada je šef te kompanije izjavio da će taj nemački proizvođač sam napraviti čipove visokih performansi za autonomna vozila, to jest ona koja imaju režim pilota (samoupravljanja).

Herbert Dies je istakao da tako rade kompanije Apple i Tesla, te da bi ovaj potez omogućio VW da stekne „višu kompetentnost“ u definisanju svojih procesora. Ta kompanija neće sama proizvoditi te čipove, ali će isti biti urađeni po njihovim patentima. Softversko odeljenje Volkswagen-a, Cariad, bi se proširilo radi razvijanja stručnosti iste. 

Ovakav potez bi omogućio VW da postane agilniji proizvođač električnih automobila. Tako su na primer Tesla vozila posedovala nVidia hardver u prvim automobilima, ali se potom fokus te kompanije promenio na razvijanju sopstvenih čipova koji su dali kontrolu u razvijanju režima autopilota i samoupravljanja, prenosi Engadget.

Svakako ćemo morati da sačekamo da vidimo da li će dizajn Volkswagen-a funkcionisati, a ovaj proizvođač planira da autonomna vozila plasira najranije do 2025. godine ili kasnije! Ukoliko VW uspe u tome, može da ima značajnu prednost u odnosu na konkurenciju koja će biti limitirana.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA