TEHNOLOGIJOM DO BEZBEDNIJEG RUDARSTVA: 5G rudnici i zašto su oni važni za budućnost | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TEHNOLOGIJOM DO BEZBEDNIJEG RUDARSTVA: 5G rudnici i zašto su oni važni za budućnost

Kineska kompanija nakon teškog perioda u 2019. i 2020. godini svoju šansu vidi u pametnijoj energetici pomognutoj razvojem 5G mreže i servisa.

  Izvor: Mondo

U cilju poboljšanja bezbednosti i efikasnosti rudarske industrije, kompanija Huawei primenila je 5G tehnologiju i u ovoj oblasti.

Kako je rudarstvo ogromna delatnost, u kojoj su nesreće česte, pa je sigurnost radnika prioritet, upotreba 5G tehnologije povećaće bezbednost i efikasnost zahtevnog rudarskog posla.

Na taj način, veliki broj funkcija, koje se obavljaju ručno biće digitalizovane, istakao je direktor te kompanije Ren Žengfei.

"Naš glavni cilj je da povećamo primenu elektronskih, softverskih i računarskih sistema u različitim industrijama.

Trenutno smo usmereni na to da primenom naše tehnologije pomognemo rudarskoj industriji u smanjenju broja zaposlenih u svakoj smeni za 10 do 20 odsto, pre svega onih koji se spuštaju u rudarske jame, kako bi njihov rad bio efikasniji i bezbedniji. Osnovna platforma za vađenje uglja je ista kao ona, koju pružamo za fabrike gvožđa i čelika, luke i aerodrome.

5G aplikacije su drugačije za različite industrije, ali većina tehnologija je ista", istakao je Žengfei i dodao da kada je reč o primeni 5G, većina IT kompanija nije videla rudarstvo kao polje za primenu ove tehnologije, međutim Huawei je tu video veliki potencijal.

 huawei ren žengfei rudarstvo energetika Izvor: MONDO / YouTube @ Financial Times

"Kina ima oko 5.300 rudnika uglja i 2.700 rudnika rude. Ukoliko uspemo da opslužimo više od 8.000 rudnika, mogli bismo da proširimo svoje poslovanje i na rudnike izvan Kine. Smanjenje broja zaposlenih u ovoj industriji može biti od velikog značaja za rudnike, koji se nalaze u arktičkim regionima u Kanadi i Rusiji. Vrlo malo ljudi je spremno da živi tamo zbog surovog okruženja. Iz tog razloga, njihovo korišćenje resursa je vrlo neefikasno", smatra Žengfei.

Direktor Huawei kompanije osvrnuo se i na američko-kineske odnose i otkrio koji je po njegovom mišljenju trenutno najbolji telefon na svetu - iznenadićete se šta je rekao!

(MONDO / Huawei)

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi