PAMETNA BROJILA IZ SRBIJE: Sigurnost razvoja energetike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAMETNA BROJILA IZ SRBIJE: Sigurnost razvoja energetike

Malo je poznato da naša zemlja ima svoju industriju pametnih brojila, a domaća proizvodnja ne zaostaje u primeni svetske tehnologije, pouzdana je i lako dostupna.

 Pametna električna brojila iz Srbije Izvor: Smartlife

Mnogi potrošači električne energije u budućem periodu dobiće i nova, digitalna brojila.

Činjenica da se ovi uređaji proizvode u Srbiji predstavlja garanciju da se planirana dinamika zamene može i realizovati, bez obzira na svetsku krizu i probleme u lancu snabdevanja.

Možda će vas zanimati

Pametna brojila su strujomeri nove generacije koji donose brojne koristi za sve.

Građani će za početak dobijati tačne račune za potrošenu struju, a njihovom ugradnjom eliminiše se mogućnost krađe struje i time smanjuju i ogromni gubici distributivnog sistema.

U budućnosti će uz pomoć ovih uređaja potrošačima biti omogućen uvid u kvalitet isporučene struje i praćenje potrošnje u realnom vremenu kako bi mogli da koriguju upotrebu aparata i time ostvare uštede.

Bez pametnih brojila praktično je nemoguće obezbediti infrastrukturu za korišćenje obnovljivih izvora energije. Rad vetroelektrana zahteva precizno merenje proizvedene energije koja se unosi u sistem i svaka od njih koristi pametna brojila. U slučaju takozvanih prozjumera, odnosno kupaca-snabdevača, neophodno je tačno izmeriti koliko struje je domaćinstvo proizvelo, a koliko potrošilo iz mreže kako bi se izračunala razlika koju je potrebno platiti.

Solarni paneli su dugoročna investicija koja nakon određenog perioda donosi značajne uštede u potrošnji za građane i unapređuje energetsku efikasnost na opštem nivou.

Pametna električna brojila iz Srbije

Malo je poznato da Srbija ima svoju industriju pametnih brojila. Domaća proizvodnja pametnih brojila ne zaostaje u primeni svetske tehnologije kada su u pitanju funkcionalnosti ovih uređaja. Nakon instalacije, pametna brojila se lako mogu unaprediti dodatnim opcijama i softverima u skladu sa nadolazećim standardima i trendovima.

Lokalna proizvodnja pametnih brojila predstavlja dodatnu sigurnost da se planirani tempo zamene klasičnih brojila novim, digitalnim strujomerima u našoj zemlji može nastaviti, imajući i vidu aktuelnu energetsku krizu i probleme u lancu snabdevanja na svetskom nivou.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Pa, gde od nas, to neko da kupi? Kod nas 90% kuca i fabrika krade struju. Dobro, ajde sad su poceli da izbacuju brojila napolje; na bandere. E, sto bas ja moram da iznosim ove javne tajne...