TIKTOK SIGNAL ZA POMOĆ JOJ SPASAO ŽIVOT: Tinejdžerka koristila pokret rukom da pokaže da je u opasnosti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TIKTOK SIGNAL ZA POMOĆ JOJ SPASAO ŽIVOT: Tinejdžerka koristila pokret rukom da pokaže da je u opasnosti

Kidnapovana tinejdžerka je spašena od strane policije kada je prolaznik primetio signal rukom koji ukazuje da je u opasnosti.

 Signal za pomoc TikTok Izvor: SmartLife / Wikipedia

Tinejdžerka iz Severne Karoline u SAD koja je nedavno nestala, pronađena je od strane policije susednog Kentakija, nakon što je vozač primetio TikTok signal koji ukazuje na nasilje u porodici. Šest dana nakon što je nestala, devojka je iskoristila popularni signal za pomoć, kako bi privukla pažnju prolaznika.

Primetio vozač u pokretu

Prema izjavama čoveka koji je prijavio problem, devojka je primećena u automobilu na auto-putu, kako pokazuje signal rukom, koji označava nasilje u porodici ili neki prosto poziv u pomoć. Pomenuti signal rukom je veoma popularan na društvenim mrežama, posebno na TikTok-u, kao suptilni način da ukažete da ste u opasnosti ili da trpite nasilje.

Možda će vas zanimati

Signal je krajnje jednostavan, potrebna je jedna ruka, i izvodi se otvorenom šakom, okrenutom ka spolja, nakon čega se palac savije na unutra, a onda se prsti sklope, tako da se palac “zarobi”, ukazujući da je neko zarobljen.

Signal za pomoć
Izvor: YouTube / Canadian Women's Foundation

Pratio vozilo dok nije stigla policija

Vozač koji je primetio ovaj signal je pozvao policiju, a onda nastavio da prati vozilo narednih sedam minuta, obaveštavajući policiju o svojoj i lokaciji vozila koje je pratio svo vreme. Policija je nakon toga uspela da pronađe vozilo, zaustavi ga i spasi tinejdžerku.

Devojka je tokom svog putovanja auto-putem pokazivala pomenuti znak svim prolaznicima, i to je radila prilično dugo, sve dok neko nije prepoznao šta je radila.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Nešto dobro od tih,, social media '' stvari.

Rade

@Nikola Pre nekoliko nedelja sam stajao na semaforu i dok sam čekao zeleno svetlo, primerim momka kako drži telefon odmaknut od sebe. Tada sam skapirao da koristi neku aplikaciju za video poziv i koristi znakove gluvonemih da komunicira sa osobom na drugom kraju. Sve te platforme imaju itekako veliku vrednost za gomilu ljudi. Na primer, poslednjih dve godine, jako puno proizvoda kupujemo preko FB-a od malih proizvođača (sokovi, džemovi, voće, suhomesnati proizvodi).