SUZBIJANJE REDOVA KOD LEKARA: Pametnije zakazivanje i manje gužve u čekaonicama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUZBIJANJE REDOVA KOD LEKARA: Pametnije zakazivanje i manje gužve u čekaonicama

Predstavljena platforma za pametnije zakazivanje i manje gužve kod lekara.

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu predstavljena je softverska platforma AntiCovid, koja omogućava "smart zakazivanje" i upravljanje redovima pacijenata koji čekaju na testiranje.

Platforma je inovativni sistem za smanjenje gužve i pritiska na lekare kada pacijenti dolaze u talasima tj. kad nemaju zakazane termine.

Možda će vas zanimati

Kako je rečeno, cilj je da potencijalno zdrave osobe nemaju direktan kontakt sa potencijalno zaraženim, da se vreme čekanja svede na minimum i da hitni slučajevi dobiju prednost.

Pacijent na web aplikaciji popunjava elektronski formular i može da zakaže vreme pregleda. Potom dobije mejl i SMS obaveštenje, kao i jedinstven kod - šifru. Pacijent potom na E-oglasnoj tabli, preko web aplikacije, prati svoj red i dođe tačno kada je zakazan njegov pregled.

Svaki lekar u ordinaciji je povezan putem naloga sa sistemom, on prati i uvek može da zna unapred koji pacijent dolazi i njegovu kliničku sliku, hitnost pregleda i godine pacijenta“, rekao je autor platforme, doktor ekonomskih nauka, Miloš Lučić, koji radi na Fakultetu medicinskih nauka. On je rekao da softverska platforma AntiCovid, na kojoj je radilo 15 stručnjaka, predstavlja "donaciju zdravstvenom sistemu Srbije“, a biće data i internacionalno, nacionalnim zdravstvenim sistemima koji izraze želju za podršku.

Direktor Doma zdravlja u Kragujevcu, Vasilije Antić, rekao je da će ta ustanova za 10 do 15 dana biti spremna da radi uz pomoć inovativne softverske platforme. “Nama će ovo značiti ne samo za Kovid ambulantu, već mislimo da može da bude primenljivo i za sve druge grane gde se pregledi zakazuju. Pacijentu se omogućava da ne čeka na pregled, a lekar unapred zna koliko će imati pacijenata“, rekao je Antić.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

LoL

2021. a ne radi zakazivanje sa mobilnog, mora sa fiksnog da se zove...