ELEKTRIČNI DOSTAVLJAČI PICA BEZ DOSTAVLJAČA: Kome da se žalite na narudžbinu kad vam je donese Nuro R2 robot?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ELEKTRIČNI DOSTAVLJAČI PICA BEZ DOSTAVLJAČA: Kome da se žalite na narudžbinu kad vam je donese Nuro R2 robot?!

Da li biste ovom robotu dali napojnicu?

  Izvor: SMARTLife / Domino's/ Nuro

Tokom pandemije koronavirusa biznis dostave hrane je apsolutno eksplodirao u pozitivnom smislu.

Da dostava može da napreduje pokazuje i američka picerija Domino's koja će robote slati na kućnu adresu mušterija.

Možda će vas zanimati:

Dve godine nakon što su objavili ovaj projekat, robot Nuro R2 će početi da raznosi i dostavlja pice! Sve mušterije će imati mogućnost da izaberu da li žele da se R2 pojavi pred njihovom kućom. Jednom kada se naruči hrana, mušterija će moći da prati lokaciju ovog vozila.

Ukoliko se pitate kako će se preuzeti porudžbina, Domino je istakao da će mušterije dobiti PIN koji će moći da unesu na ekran R2 vozila, a potom će se otvoriti pregrada u kojoj se nalazi porudžbina pod tim PIN-om. Potpredsednik te picerije, Denis Maloni je istakao da ta kompanija ima još da nauči kada je u pitanju autonomno dostavljanje. 

"Ovaj program će nam dozvoliti da bolje razumemo kako mušterije reaguju na dostavu, kakvu interakciju imaju sa robotom i kako utiče na naš rad" - istakao je Maloni, a prenosi TechCrunch.

Tokom pandemije koronavirusa, bezkontaktna, autonomna dostave hrane je postala veoma popularna, a Nuro je jedna od vodećih kompanija u toj industriji. "Misija kompanije Nuro je da poboljšamo svakodnevan život uz pomoć robotike. Veoma smo uzbuđeni što smo predstavili autonomno dostavljanje. Jedva čekamo da vidimo šta mušterije misle" - rekao je jedan od osnivača i predsednik te kompanije, Dejv Ferguson.

Nuro se već koristi kako bi se dostavile namirnice, pa čak i pojedine narudžbine iz apoteka. Nuro R2 poseduje kamere koje mogu da snimaju sa svih strana (360°), kao i LiDar senzore, kratke i duge radare, kao i ultra sonične senzore. Ovo vozilo je visoko 186 centimetara, 1.150 kilograma je teško i može da nosi utovar težine do 190 kilograma.

Maksimalna brzina Nuro R2 je 40 kilometara na čas, a treba istaći da je ovo vozilo prijateljski nastrojeno prema životnoj sredini, ovaj robot ne radi na gorivo ili benzin, već je u pitanju električno vozilo.

I na kraju, jedino o čemu bi korisnici, koji imaju sreće da im stvari tj. narudžbine donosi ovakav dostavljač, mogli da brinu jeste - kome da se žale, ako time što Nuro R2 donese nisu zadovoljni? Pretpostavljamo da ima i taj segment dostave, ali o tome ćemo kad se i na našim putevima zakotrljaju ovakvi roboti…

Nuro R2 na ulici
Izvor: Nuro
CNBC Television
Izvor: CNBC Television

Da li biste ovom robotu dali napojnicu kada bi vam doneo hranu?     

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

X

Opet ce mnogi ostati bez posla..