ŽENSKI ROBOT SPASIĆE LJUDSKE ŽIVOTE: SN-3 Nova ići će tamo gde čovek ne bi smeo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽENSKI ROBOT SPASIĆE LJUDSKE ŽIVOTE: SN-3 Nova ići će tamo gde čovek ne bi smeo

Zaista interesantan koncept koji verovatno neće zaživeti, bar ne u skorije vreme.

  Izvor: SMARTLife / Amin Akhshi

SN-3 Nova je robot osmišljen da pomogne tehničarima da poprave električne uređaje na mestima koja su nedostupna ljudima.

Mogli smo da vidimo svakakve vrste robota, od onih koji podsećaju na ljude i pse, pa sve do gigantskih robota visokih 18 metara.

Možda će vas zanimati:

Nažalost, SN-3 Nova je koncept napravljen od strane Amina Akašija, iranskog dizajnera, a sve nam se čini da je daleko od realnosti.

"U 2019. godini sam napravio koncept robota koji bi pomagao tehničarima u održavanju i popravljanju elektronskih uređaja na mestima gde postoji potencijalna opasnost za ljude da uđu u tu oblast. Poslednjih par meseci sam radio na ovom projektu. Pokušao sam da poboljšam ovu verziju u odnosu na prethodni dizajn i veoma sam srećan što mogu da podelim sa vama" - istakao je Akaši.

Pored toga što zaista iznenađujuće dobro izgleda, ovaj robot koji je za sada samo koncept bi imao i mnoge druge funkcije. Ona, pošto je oslovljava u ženskom rodu, može navodno da uoči bilo kakav problem u sistemu, a zahvaljujući EndoWrist instrumentima može da popravi i bilo koji problem. Ti EndoWrist instrumenti se nalaze ispod same glave uređaja, a nas podseća kao na opremu zubara, ali iskreno - ne bismo baš želeli da nam se tako nešto približi.

3D laserski skener i HDR kamera sa CMOS senzorima bi trebalo da postignu maksimalnu preciznost. Ovog robota bi napajala 48-ćelijska litijum-jonska baterija koja bi mogla da se zameni, a koja se nalazi iza glave. Ovaj robot je visok 1,4 metara i poseduje LED indikatore na ramenima, dok se na glavi nalazi LED ekran. 

Iako je sve ovo jedan vrlo zanimljiv koncept koji verovatno neće zaživeti, kompanije kao što su Boston Dynamics već rade na ovakvim mašinama čija je glavna funkcija da pomognu čoveku.

Ostale zanimljive koncepte možete pogledati i na njegovoj Instagram stranici.

Da li biste vi želeli da vidite ovakve robote u budućnosti? 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lik

Transformers