Kako izgledaju domaći filmovi u naučno-fantastičnom stilu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako izgledaju domaći filmovi u naučno-fantastičnom stilu

Autor Ilija Baošić

Kada nam se učini da smo videli sve što veštačka inteligencija može da ponudi, pojavi se nešto što potpuno razbije sva naša očekivanja.

 Midjourney kadrovi domaći filmovi veštačka inteligencija Izvor: Midjourney, Instagram / nikola_silic

Generatori slika su tek nekoliko meseci dostupni korisnicima, ali su uspeli da naprave pravi bum i ozbiljno impresioniraju mnoge svojim mogućnostima. Sada nam, zahvaljujući umetniku Nikoli Siliću, stižu vrlo impresivni kadrovi iz domaćih filmova koje je ponovo zamislila veštačka inteligencija.

Kako bi stvorio nestvarne naučno-fantastične scene na osnovu kadrova nekih od najvećih domaćih ostvarenja, kao što su Nacionalna klasa, Maratonci trče počasni krug i Ko to tamo peva, Nikola je koristio Midjourney generator slika, koji uz pomoć veštačke inteligencije može da stvori potpuno nove slike, ali i one koje se zasnivaju na slikama koje sam korisnik zada kao referencu. Pogledajte njegove ideje:

Midjourney je samo jedan od generatora slika koji korisnici imaju na raspolaganju, a najveći rivali su svakako DALL-E 2 i Stable Diffusion. Veštačka inteligencija ovih alatki je trenirana na milionima slika sa interneta, među kojima su i neke koje nisu dostupne bez prethodnog odobrenja autora. Upravo zbog toga, mnogi autori su se pobunili, jer krajnji rezultati mogu da sadrže delove njihove intelektualne svojine, što tvorci ovih generatora slika pokušavaju da isprave u budućim verzijama. Nažalost, to nije sve što smeta umetnicima, jer mnogi od njih veruju da će ih neverovatan napredak ove tehnologije ostaviti bez posla, pogotovo nakon što su neki sajtovi, kao što je Shutterstock, odobrili prodaju slika koje je stvorila veštačka inteligencija.

Ukoliko želite da i sami isprobate Midjourney, to možete učiniti putem sledećeg linka. Naša redakcija se već igrala sa generatorima slika, a osim Stable Diffusion pokemona, imali ste priliku da vidite naše ideje koje je DALL-E 2 pretvarao u stvarnost.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

poTTa20

Kako m m m montira 😁

Dušan980

Jednom rečju .. ŽasU

Djolo

"Umetnice " ne skrnavite domaci film.Teska glupost