PUŽ JEDE RUŽ: Veštačka inteligencija generiše realistične slike na osnovu jedne rečenice | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUŽ JEDE RUŽ: Veštačka inteligencija generiše realistične slike na osnovu jedne rečenice

DALL-E 2, program koji koristi veštačku inteligenciju, je sposoban da generiše slike na osnovu tekstualnih opisa

 DALL-E 2 slika generisana na osnovu opisa puž jede ruž Izvor: Reddit / danielbln

Istraživačka kompanija OpenAI je razvila program koji može da pretvori proste tekstualne instrukcije u slike visokog kvaliteta.

Nazvan je DALL-E 2 - ime je dobio po Salvadoru Daliju i Voliju (WALL-E, robot iz istoimenog animiranog filma). Program koristi veštačku inteligenciju da stvori realistične fotografije ili slike prema tekstualnim opisima koje korisnik zadaje.

Opisi mogu biti vrlo kompleksni i uključivati razne radnje, umetničke stilove, kao i više tema. Neki od primera na blogu kompanije OpenAI uključuju "astronaut koji jaše konja u fotorealističnom stilu", kao i "plišane mede mešaju hemikalije kao ludi naučnici u steampunk stilu".

 Dall-E 2 slike generisane na osnovu opisa plišane mede astronaut jaše konja Izvor: OpenAI

Možda će vas zanimati

DALL-E 2 se nadograđuje na prethodni alat kompanije, DALL-E, koji je lansiran u januaru 2021. godine. Nova iteracija daje zapanjujuće rezultate zahvaljujući slikama veće rezolucije, boljem razumevanju teksta, bržoj obradi i nekim novim mogućnostima.

Veštačka inteligencija je obučena na slikama i njihovim tekstualnim opisima kako bi razumela odnos između objekata. "Kroz duboko učenje, ne samo da razume pojedinačne objekte poput koala i motocikla, već uči iz odnosa između objekata. Kada potražite sliku koale koja vozi motocikl, DALL-E zna kako da stvori to, ili bilo šta drugo sa odnosom prema drugom objektu ili radnju", kažu iz kompanije.

Program nije dostupan svima. Trenutno mu pristup ima mali broj korisnika, a kompanija kaže da će u budućnosti dodavati 1.000 novih korisnika nedeljno.

Na sajtu Reddit postoji zajednica korisnika programa, koji dele rezultate postignute korišćenjem DALL-E 2 programa. Mi smo izabrali nama najzanimljivije slike, a vi pogledajte galeriju:

Koji opis biste vi želeli da vam DALL-E 2 pretvori u sliku?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Baltazar

90% slika koje ste postavili koriste init image za kreaciju ostatka slike, takodje nekoliko slika je kombinacija vise postojecih. Najbolji program je Disco Diffusion ukoliko zelite da se "igrate" sa time..

Najnovije

Uređaji

Testovi