PUŽ JEDE RUŽ: Veštačka inteligencija generiše realistične slike na osnovu jedne rečenice | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUŽ JEDE RUŽ: Veštačka inteligencija generiše realistične slike na osnovu jedne rečenice

DALL-E 2, program koji koristi veštačku inteligenciju, je sposoban da generiše slike na osnovu tekstualnih opisa

 DALL-E 2 slika generisana na osnovu opisa puž jede ruž Izvor: Reddit / danielbln

Istraživačka kompanija OpenAI je razvila program koji može da pretvori proste tekstualne instrukcije u slike visokog kvaliteta.

Nazvan je DALL-E 2 - ime je dobio po Salvadoru Daliju i Voliju (WALL-E, robot iz istoimenog animiranog filma). Program koristi veštačku inteligenciju da stvori realistične fotografije ili slike prema tekstualnim opisima koje korisnik zadaje.

Opisi mogu biti vrlo kompleksni i uključivati razne radnje, umetničke stilove, kao i više tema. Neki od primera na blogu kompanije OpenAI uključuju "astronaut koji jaše konja u fotorealističnom stilu", kao i "plišane mede mešaju hemikalije kao ludi naučnici u steampunk stilu".

 Dall-E 2 slike generisane na osnovu opisa plišane mede astronaut jaše konja Izvor: OpenAI

Možda će vas zanimati

DALL-E 2 se nadograđuje na prethodni alat kompanije, DALL-E, koji je lansiran u januaru 2021. godine. Nova iteracija daje zapanjujuće rezultate zahvaljujući slikama veće rezolucije, boljem razumevanju teksta, bržoj obradi i nekim novim mogućnostima.

Veštačka inteligencija je obučena na slikama i njihovim tekstualnim opisima kako bi razumela odnos između objekata. "Kroz duboko učenje, ne samo da razume pojedinačne objekte poput koala i motocikla, već uči iz odnosa između objekata. Kada potražite sliku koale koja vozi motocikl, DALL-E zna kako da stvori to, ili bilo šta drugo sa odnosom prema drugom objektu ili radnju", kažu iz kompanije.

Program nije dostupan svima. Trenutno mu pristup ima mali broj korisnika, a kompanija kaže da će u budućnosti dodavati 1.000 novih korisnika nedeljno.

Na sajtu Reddit postoji zajednica korisnika programa, koji dele rezultate postignute korišćenjem DALL-E 2 programa. Mi smo izabrali nama najzanimljivije slike, a vi pogledajte galeriju:

Koji opis biste vi želeli da vam DALL-E 2 pretvori u sliku?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Baltazar

90% slika koje ste postavili koriste init image za kreaciju ostatka slike, takodje nekoliko slika je kombinacija vise postojecih. Najbolji program je Disco Diffusion ukoliko zelite da se "igrate" sa time..