Veštačka inteligencija Ilona Maska dostupna svima, pretvorite sve što poželite u sliku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veštačka inteligencija Ilona Maska dostupna svima, pretvorite sve što poželite u sliku

Autor Ilija Baošić

Upotrebite malo mašte i prepustite DALL-E 2 veštačkoj inteligenciji da za vas stvori neverovatnu sliku.

 DALLE 2 generator slika dostupan svima, veštačka inteligencija Ilona Maska Izvor: DALL-E 2

OpenAI, kompanija čiji je jedan od osnivača Ilon Mask, je zadivila svet rezultatima koje postiže njihov generator slika DALL-E 2. Šira javnost nije imala pristup ovom generatoru koji koristi veštačku inteligenciju, već su mogli da ga koriste samo oni koji su bili najbrži. Ipak, čekanju je kraj.

DALL-E 2 tehnologija je sada dostupna svima, a sve što treba da uradite jeste da napravite nalog na zvaničnom sajtu i započnete avanturu.

Korišćenje ove alatke je veoma lako - kako bi stvorili sliku, potrebno je da na engleskom jeziku kratko opišete šta želite da vidite, a DALL-E 2 će vam za nekoliko sekundi izbaciti četiri rezultata.

Na primer, želeli smo da vidimo kako izgleda crtež hrčka sa sekirom koji jaše zmaja. Uneli smo "Hamster with an axe riding a dragon, sketch", a ovo je jedan od četiri rezultata koja smo dobili:

 Hrčak sa sekirom jaše zmaja, crtež.jpg Izvor: DALL-E 2

Kako kompanija novim korisnicima dozvoljava generisanje 50 slika besplatno (15 svakog sledećeg meseca), nismo mogli da se zaustavimo na hrčku, već smo zamislili pregršt drugih slika. Pogledajte:

Otvaranje DALL-E 2 za javnost dolazi nakon što je kompanija nedavno uvela novu mogućnost, nazvanu Outpainting, koja omogućava proširivanje slika. Naravno da smo morali da probamo i ovu funkciju, te smo proširili sliku "Deca pod dudom" Uroša Predića, a rezultat je fantastičan:

 Deca pod dudom proširena.jpg Izvor: DALL-E 2, Narodni muzej

Ne propustite da i sami isprobate DALL-E 2 i obavezno nam u komentarima javite vaše utiske.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Kako reaguje na eksplicitne zahteve? Da li to prihvata?

Muki

@Darko Naravno da ne, pokušao sam haha! Samo kaže ups, vaši kriterijumi prkose našoj polisi!

Degustator

Instalirao, probao, ništa vreeno pažnje, nudi 4 osnovne slike. Kada se upišu 4 različita pojma, bez zareza, čeka se do 2 minuta, obično oko minut, i izbaci nekoliko (5-6) najsličnijih fotki sa tim pojmovima, ali daleko manji izbor nego u pretrazi na pretraživaču - slike. Dobro je što radi bez prijave i ne traži nikakve dozvoke tipa kamera, kontakti, mikrofon, lokacija i naravno što je besplatna