BEZ PO MUKE: Kako da škrabotine pretvorite u divne crteže i odlično se zabavite | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEZ PO MUKE: Kako da škrabotine pretvorite u divne crteže i odlično se zabavite

Usput trenirate i veštačku inteligenciju da prepoznaje oblike, predmete i to što crtate.

 AutoDraw 10.jpg Izvor: AutoDraw

Kompanija Google je pomoću svog AI eksperimenta, projekta namenjenog poboljšanju veštačke inteligencije u različitim sferama, pokrenula AutoDraw.

AutoDrav je besplatna, svuda i svima dostupna AI platforma koja na svim uređajima omogućava da se škrabotine pretvore u prave crteže s nizom adekvatnih varijacija.

Možda će vas zanimati

Na mobilnom telefonu ili računaru dovoljno je posetiti AutoDraw adresu i tamo je već sve - nema plaćanja za korišćenje niti instalacije bilo čega.

Ako ste ikad koristili Paint ili bilo koji drugi program za slobodoručno crtanje, onda će vam okruženje AutoDraw-a biti potpuno poznato.

Tu su tanje i deblje linije, boje, papir tj. polje za crtanje i još nekoliko vrlo jednostavnih alatki - pisanje slova, popunjavanje oblika bojom, Undo, brisanje, zumiranje i selektovanje nacrtanih objekata. Crtanje je dovoljno započeti, a AI mehanizam će non-stop pokušati da prepozna o čemu se radi.

U gornjem delu prozora moguće je videti šta je Google AI prepoznao i odabrati sliku koja odgovara onome što se crta. Postoje stotine, čak hiljade sličica životinja, predmeta i svakodnevnih pojava koje se mogu koristiti kao varijacija na temu, uz mogućnost bojenja ili ostavljanja u takozvanom outline stilu.

AutoDraw je saradnja Google tima za mašinsko učenje i veštačku inteligenciju, njujorške kreativne agencije Selman Design i umetnika širom sveta, koji zajednički rade na virtuelizaciji crtanja i pomažu istovremeno ljudima da na nov i moderan način nauče da crtaju i stvaraju u digitalnom svetu, a ujedno pomažu i u popularizaciji umetnosti i razvijanju talenta.

Ako više volite da se nadmudrujete sa veštačkom inteligencijom i pritom vežbate slobodoručno crtanje, onda je za vas drugi eksperimentalni program - Quick, Draw!

Quick, Draw! daće vam 20 ili više sekundi da nacrtate nešto, što će sistem pokušati da prepozna. Recimo, dobićete zadatak da nacrtate borovnicu i AI će dok vi crtate non-stop pokušavati da pogodi šta je na “platnu“. Na kraju će prikazati i rezultat uspešnosti crtanja posle šest zadataka, ali i prikazati zašto nešto nije prepoznato. Ovo je dobra stvar i za vežbanje razmišljanja i za reflekse, pošto mora brzo da se crta - 20 sekundi je često malo ili knap čak i za najjednostavnije skice.

Ovu platformu koristilo je već preko 50 miliona ljudi i nacrtano je na stotine miliona sličica, pa je AI prilično dobar u prepoznavanju, ali nemojte da vas to zavara - crtež mora da liči na ono što AI zada na početku svakog zadatka.

Obe platforme idealne su za ekrane osetljive na dodir i one koji podržavaju digitalnu olovku, jer je miš za crtanje prilično gruba alatka, ali će dobro doći, ako imate tradicionalnu mašinu. Takođe, nije bitno na kojem sistemu radite niti koliko je računara star - Quick, Draw! i AutoDraw rade na svim uređajima!

Sad se dobro zabavite uz crtanje i pošaljite nam svoje utiske!

A.I. Experiments: Quick, Draw! VIDEO
Izvor: Google Developers

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA