DRAMATIČAN PAD INTERESOVANJA ZA NFT: Splasnula pomama za kupovinom digitalnih tokena | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAMATIČAN PAD INTERESOVANJA ZA NFT: Splasnula pomama za kupovinom digitalnih tokena

Non-fungible token je donedavno bio izuzetno interesantna tema - više nije!

 Angry Pitbull 7854 NFT slika Izvor: SmartLife / OpenSea / OfficialAPC

Iako su mnogi tokom poslednjih godinu dana bili prisiljeni da barem jednom pokušaju da razumeju, između ostalog i šta je NFT, najnovije brojke iz Google Trends analitike jasno pokazuju da nije došlo do trajnog interesovanja za ovu temu, kao što je to slučaj sa kriptovalutama.

Za one koji još nisu pokušali da se uhvate u koštac s ovim fenomenom, SmartLife je odavno objasnio šta je to NFT, ali ako više volite da to uradi Wikipedia - evo:

Možda će vas zanimati

"NFT, nezamenjivi token (Non-Fungible Token), je nezamenjiva jedinica podataka spakovanih na blockchain u obliku digitalne knjige, koja se može prodavati i kojom je moguće trgovati. Različite vrste NFT-a mogu biti povezane s digitalnim datotekama kao što su fotografije, video i audio".

Još uvek vam nije jasno?

Ne preostaje vam, nego da dublje zaronite u internet prostranstva i istražujete samostalno. Ali, nastavi li se trend koji pokazuju Google podaci o pretraživanju ovog pojma to bi se moglo pokazati i kao gubljenje vremena.

Međutim, jedno mesto gde se nestanak NFT-a nikako ne predviđa je LimeWire.

Popularna platforma za razmenu datoteka s početka dvehiljaditih (sećate se, olakšavala je ilegalno preuzimanje filmova i glazbe) objavila je sredinom aprila da će se vratiti kao “mainstream, digitalno kolekcionarsko tržište za umetnost i zabavu, u početku koncentrisano na muziku”. Očekuje se da će usluga biti dostupna u maju.

Ovako izgleda NFT umetnost koja se prodaje:

NFT je privlačio najviše pažnje na kraju 2021. godine, a tokom svih meseci 2022. je u konstantnom i strmoglavom padu, za koji i Google i stručnjaci prognoziraju da će se nastaviti. NFT neće više beležiti masovno interesovanje, kao što je to slučaj sa blockchain tehnologijama, ali će ostati niša za povremene velike stvari u domenu kolekcionarskih zbirki i pojedinačnih “izleta“ po pitanju velikih ulaganja. NFT će više biti korišćen za sitnije prodaje, koje će omogućiti neki tip podrške umetniku, proizvođaču, influnseru i slično.

Da je vreme velikih ulaganja u NFT prošlo pokazuje i poslednji primer prvog prodatog tvita koji je kupljen za milione evra, a može biti prodat za manje od 300…

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi