HUAWEI STUDENTIMA U SRBIJI DONIRAO PREKO 170.000 €: Oprema za učenje u oblasti veštačke inteligencije i mnogim drugim | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HUAWEI STUDENTIMA U SRBIJI DONIRAO PREKO 170.000 €: Oprema za učenje u oblasti veštačke inteligencije i mnogim drugim

Vredne donacije kompanije Huawei tehničkim fakultetima u Beogradu i Nišu, a potpisani su i novi sporazumi o saradnji.

  Izvor: SmartLife / Huawei

Kompanija Huawei Technologies, u cilju podrške mladim talentima da razviju svoje potencijale u ICT oblasti, donirala je vrednu opremu tehničkim fakultetima u Beogradu i Nišu i potpisala nove sporazume o saradnji sa tehničkim fakultetima iz Novog Sada i Čačka, kao i Kriminalističko-policijskim univerzitetom.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu unaprediće svoj rad uz pomoć nove savremene bežične tehnologije u vrednosti od gotovo 100 hiljada evra, dok je Elektronski fakultet u Nišu dobio novu tehničku opremu čija vrednost iznosi više od 70 hiljada evra.

Možda će vas zanimati

Novi sporazumi o saradnji sa tehničkim fakultetima iz Novog Sada i Čačka, kao i Kriminalističko-policijskim univerzitetom doprineće razmeni znanja, veština i iskustva nastavnika, saradnika i istaknutih stručnjaka iz oblasti veštačke inteligencije. Omogućiće realizovanje zajedničkih naučnih i drugih projekata, izvođenje predavanja, seminara, obuka, stručne prakse, ali i razmenu naučno-stručne literature.

Direktor kompanije Huawei u Srbiji, Čen Čen, uručio je donacije i potpisao sporazume o saradnji u prisustvu prvog potpredsednika Vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića i istakao da je Huawei posvećen ulaganju u obrazovanje i razvijanju mladih talenata u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

"Pandemija je otežala rad svih obrazovnih ustanova u Srbiji i suočila kako profesore, tako i studente, sa novim izazovima online nastave. Verujemo da će ove donacije u vidu tehničke opreme i bežične tehnologije olakšati njihov rad u narednom periodu. Ponosni smo i na potpisane sporazume o saradnji koji će doprineti razmeni znanja stručnjaka iz oblasti veštačke tehnologije, ali i omogućiti realizovanje novih sjajnih projekata koji su pred nama. Nadamo se da ćemo na ovaj način poboljšati digitalne veštine mladih i podstaći ih da pronađu strast prema nauci i spremnost da je istražuju. Kompanija Huawei usmerena je na negovanje ICT talenata, a sve u cilju da ojačamo razumevanje i interesovanje za ovu industriju i da na taj način mlade ohrabrimo da postanu deo digitalnog sveta", istakao je Čen Čen i dodao da je obrazovanje, koje je danas usko povezano sa korišćenjem najmodernijih tehnologija, najvažniji resurs za budućnost.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, istakao je značaj potpisanih sporazuma o saradnji i ugovora o donaciji.

"Pre svega, želim da izrazim zadovoljstvo što su danas potpisani ovako važni sporazumi koji će unaprediti sistem visokog obrazovanja u Srbiji. Zahvaljujući ovoj donaciji kompanije Huawei Technologies, koja će dati vrednu opremu Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i Elektronskom fakultetu u Nišu, studenti će moći da unaprede kvalitet učenja, a profesori će imati bolje uslove za rad. Takođe, veoma su važni i sporazumi koji će doprineti razmeni znanja i unaprediti rad na zajedničkim projektima, kroz poboljšanje digitalnih kompetencija mladih.

Zajednički cilj svih nas je da ulažemo u poboljšanje kvaliteta visokog obrazovanja, kako bi studenti nakon završetka studija bili spremniji za tržište rada. Zahvalni smo kompaniji Huawei koja je kao društveno odgovorna kompanija prepoznala potrebe ovih fakulteta i odlučila da donira ovu vrednu opremu. Povezivanje i saradnja nauke i obrazovanja sa privredom su od izuzetnog značaja", istakao je ministar Ružić.

U svom dosadašnjem radu, kompanija Huawei kontinuirano je posvećena ulaganju u obrazovanje i razvijanju mladih talenata u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija kroz razne projekte, poput 1.000 snovaSeeds for the future.

Osnovni cilj je unapređenje digitalnih veština mladih kako bi postali deo savremenog digitalnog okruženja, ali i izgradnja ekosistema informaciono-komunikacionih tehnologija uz podršku i saradnju sa svim zainteresovanim stranama. Projekti imaju za cilj da obezbede dugoročnu i održivu platformu za mlade u regionu i podstaknu ih da rade na ICT sektoru, pomažući svojim zemljama da grade inteligentno društvo i region.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

stanko

Cuj 170 hiljada :( Bedak

Pera kojot....

E kad bi sve kompanije ovako....