SBB BESPLATNO PODIŽE INTERNET BRZINE: DO 50% brži net u čast 20 godina postojanja kompanije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SBB BESPLATNO PODIŽE INTERNET BRZINE: DO 50% brži net u čast 20 godina postojanja kompanije

Najbrži internet u Srbiji od 1. juna biće još brži do 50% u EON paketima.

  Izvor: SBB

Kompanija SBB u Srbiji posluje od 2002. godine, a danas je telekomunikaciona kompanija čiji su korisnici najzadovoljniji pruženom uslugom, a internet joj je najbrži u zemlji.

Prema istraživanju Ookla kompanije, koja je sinonim za merenje brzine i pouzdanosti veze na internetu, SBB zvanično ima najbrži internet u Srbiji, a korisnicima u GIGA gradovima od 1. juna je povodom dve decenije postojanja kompanije aktivirana i veća brzina interneta - za do 50%.

Možda će vas zanimati

SBB je 2003. godine uveo kablovski širokopojasni internet brzine 128 Kbps, koji je do 2007. postao deo tada jedinstvene i inovativne D3 digitalne ponude. Usledili su D3i platforma, pa UNIFI i UNIFON usluge, a 2017. godine upoznali smo i EON, kad je i zvanično počela EONIZACIJA Srbije, kako to kažu u kompaniji.

EON je nastavio da evoluira sve do danas, kada imamo GIGA Srbiju, a do kraja godine očekujemo i prve gradove sa brzinama interneta od 10 GIGA u SBB mreži!

 Vladimir Oravec, direktor NOC Izvor: SBB

"Pomeramo sopstvene granice sa jasnim ciljem da korisnicima omogućimo najbolje usluge i korisničko iskustvo. Zbog toga, dodatno povećavamo brzine zvanično najbržeg interneta za do 100 Mbps. I na ovome se naravno nećemo zaustaviti! Sledeći važan korak je stvaranje GIGA Srbije, kada će svi SBB korisnici imati mogućnost korišćenja interneta do 1 Gbps", rekao je Vladimir Oravec, direktor NOC-a.

U jednom od najsavremenijih centara za nadzor mreže (NOC - Network Operations Center) koji se nalazi u sedištu kompanije SBB, tim inženjera i stručnjaka iz oblasti telekomunikacija demonstrirao je povećanje novih brzina interneta, što je i potvrdila SpeedTest aplikacija, kompanije Ookla.

 Aleksandar Prokić SBB Izvor: SBB

"SBB internet je uvek bio najbrži na tržištu i sve vreme se ubrzava. Sa brzinom od 128 Kbps 2003. godine za prenos snimka od 700 MB bilo je potrebno 12 časova, a za jednu sliku sa letovanja čak tri minuta. Jasno je da zahvaljujući konstantnom povećavanju brzina interneta našim korisnicima dajemo neograničene mogućnosti", rekao je Aleksandar Prokić, rukovodilac službe za tehničku podršku.

SBB korisnici EON paketa sa televizijom, internetom i telefonijom od sada u EON Light paketu umesto 150 Mbps imaju 200 Mbps. U EON Full paketu je internet povećan sa 250 na 300 Mbps, dok je u EON Premium internet ubrzan sa 500 Mbps do 600 Mbps, odnosno do 1 Gbps uz Giga dodatak. Takođe, korisnicima su povećane i brzine upload protoka.

Osim povećanja brzina, u želji da svi korisnici dožive iskustvo najpopularnije TV platforme u Jugoistočnoj Evropi, SBB je od danas omogućio EON aplikaciju u okviru svih korisničkih paketa.

I jedna sjajna i neočekivana najava za kraj ove SBB priče - kompanija SBB najavila je i početak izgradnje 10 GIGA optičke mreže do kraja godine, o čemu će korisnici uskoro imati mnogo više informacija!

BB 20 GODINA video
Izvor: MOJ SBB

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 32

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jocelyn

Феррари

Korisnik

U SBB nije ništa besplatno. Žalosno je da kada odeš u nešto novo da ti bude bolje, sve ispadne pogrešno. Kako vreme ide oni nešto ukinu, ograniče, uspore i još te ponižavaju svojom ohološću. Ja ću svoju grešku ispraviti ovaj mesec i pozdraviti se sa zbogom, nikad više. Zameramo samo državi što ovo dozvoljava, jednog dana kad je budemo imali ovo će završiti.

Subotica

Pre nego što se pompezno hvalite pogledajte malo i druge operatere. SAT-TRAKT odavno ima najbrži internet u Srbiji. Giga internet uopšte nije novost. Već par godina ga imaju u ponudi.