ZBOG ČEGA BITCOIN NE PRELAZI 40.000 DOLARA? Tri stvari imaju najveći uticaj | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBOG ČEGA BITCOIN NE PRELAZI 40.000 DOLARA? Tri stvari imaju najveći uticaj

Uprkos nedavnom padu sa preko 60.000 na 33.000 dolara, Bitcoin polako jača, ali se ova valuta već neko vreme muči da pređe granicu od 40.000 dolara.

Jačanje američkog dolara, novi talas COVID infekcija i mala količina transakcija nikako ne idu na ruku jačanju najpoznatije kriptovalute na svetu. Najveći stručnjaci sveta kriptovaluta u poslednjih nekoliko meseci čudno odmahuju glavama, jer nisu sigurni da li će vrednost Bitcoin novčića rasti do novih visina, ili se spustiti na nivo od pre godinu-dve.

Kao i sa drugim kriptovalutama, postoje granične vrednosti koje se moraju probiti, da bi se video značajan rast, posebno u periodima duge stagnacije. U Bitcoin slučaju, ta granica je 40.000 dolara.

Jačanje dolara nije dobro za Bitcoin

Jedan od najvećih faktora koji utiču na vrednost sredstava sa velikom fluktuacijom cene je jačanje američkog dolara (USD), koji je bio u padu od maja meseca, da bi se stvari u junu preokrenule, od kada vidimo značajan trend rasta. Dok jača dolar, valuta koja se najviše koristi u transakcijama sa kriptovalutama, vrednost Bitcoin i većine drugih digitalnih valuta će stagnirati i biti u padu. 

Možda će vas zanimati

Manje trgovine

Kada je broj transakcija manji nego inače, onda cena možer drastično da fluktuira, jer mali broj velikih transakcija može znatno uticati na cenu bilo koje kriptovalute, uključujući i Bitcoin. Ovo znači i da će, ako se nastavi ovakav trend, Bitcoin biti posebno osetljiv na velike transakcije koje mogu da stvore prostor za manipulativne radnje.

Možda će vas zanimati

Više COVID infekcija

Sa rastom broja zaraženih usred globalne pandemije globalna ekonomija trpi, povlačeći sa sobom manje investicija u sredstva sa velikim rizikom usled velikih skokova cene. Ukoliko se ovaj trend nastavi, velika je šansa da će vrednost Bitcoin, i drugih kriptovaluta ostati relativno mirna, bez pravog vetra u leđa koji bi mogao da promeni stvari na bolje.

Kineski problem

Dodajmo svemu tome i regulative koje je uvela kineska vlada, kako bi imala veću kontrolu nad digitalnim valutama, i Ilona Maska, koji propagira zeleni pristup kriptovalutama, te rastući broj kripto-prevara, i jasno vam je da će Bitcoin imati ozbiljnih problema da krene u ozbiljan rast u narednom periodu. Sa druge strane, migracije kineskih rudara i gašenje velikih farmi u severnim provincijama uticali su da kopanje Bitcoin novčića postane znatno isplativije, pa su rudari oni koji trenutno najviše profitiraju.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Simke

Zašto lepo ne napišete da je smanjen broj otmica brodova i time je smanjena potreba za bitcoinom. A vi gospodo izvolite trgovati sa ljudskim životima.

Miske

@Simke Kad bi to bilo tako jednostavno...