NUKLEARNE ELEKTRANE ZA BITCOIN RUDARENJE: Jeftinija, čistija i pouzdanija energija za kriptovalute | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NUKLEARNE ELEKTRANE ZA BITCOIN RUDARENJE: Jeftinija, čistija i pouzdanija energija za kriptovalute

U Sjedinjenim Američkim Državama će se koristiti nuklearna energija za rudarenje kriptovaluta, pre svih Bitcoin-a!

  Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Nicolas HIPPERT

Najveća kritika koju Bitcoin i druge kriptovalute dobijaju je ta da je potrebna velika količina električne energije ili fosilnih goriva kako bi se one rudarile.

Mogli smo da vidimo kako je zbog emitovanja štetnih izduvnih gasova cena popularnih kriptovaluta u jednom trenutku i opala, kao i da su pojedine kompanije povukle odluku da prihvataju Bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Možda će vas zanimati:

Sada Data Center Dynamics prenosi da američka energetska kompanija Talen Energy želi da razvije sopstvenu nuklearnu elektranu za rudarenje kriptovaluta i data centar.

Cilj je da se ona izgradi do proleća 2022. godine, a da biste stekli utisak koliko je to unosan biznis, najbolje govore reči korporacije Albany Engineering u Njujorku koja kaže da mogu da zarade znatno više para od rudarenja kriptovaluta sa hidroelektranom koja je stara skoro 200 godina, nego da pružaju usluge napajanja kupcima na celoj energetskoj mreži.

Kapacitet snage postrojenja bi rastao u fazama, početni kapacitet bi iznosio 164 megavata, a jednom kada bi ceo projekat bio završen dostigao bi i 300 MW. Iz te kompanije su poručili da će se na ovakav način omogućiti "jeftinija i pouzdanija energija bez ugljenika koja se neprekidno isporučuje".

Još jedna američka energetska kompanija Energy Harbor Corp je najavila da će koristiti nuklearnu energiju kako bi dostavila čistu energiju svojim centrima za rudarenje kriptovaluta, prenosi CryptoPotato. Oni su izabrali Ohajo zbog niskih troškova električne energije uz dostupnost izvora energije bez ugljenika.

Trenutno, za Bitcoinrudarenje je potrebna ista godišnja energija koja se potrošila u Holandiji 2019. godine, ističu podaci Univerziteta Kembridž i Internacionalne agencije za energiju. Nije prvi put da vidimo da je predloženo da se koristi nuklearna energija za rudarenje kriptovaluta, ukrajinski ministar energetike je isto to predložio u februaru ove godine.   

Ukrajina nuklearna energija za rudarenje kriptovaluta
Izvor: Cryptology News

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA