NISTE DOBILI FISKALNI RAČUN? Besplatna aplikacija za prijavu poreskih nepravilnosti (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NISTE DOBILI FISKALNI RAČUN? Besplatna aplikacija za prijavu poreskih nepravilnosti (VIDEO)

Građani i dalje mogu prijavljivati nepravilnosti posredstvom internet portala „Poreski alarm“ koji je aktivan već šest godina.

  Izvor: SMARTLife / Poreska uprava Srbije

Preko besplatne aplikacije za pametne telefone "Poreski alarm" građani mogu da uočenu poresku nepravilnost brzo i lako prijave, saopštila je danas Poreska uprava Srbije.

Aplikacija je za Android i iOS uređaje, a prijava se podnosi unošenjem podataka ili slike privrednog subjekata odnosno uočene nepravilnosti.

Možda će vas zanimati:

Korisnik aplikacije može izabrati hoće li prijavu podneti anonimno ili se identifikovati. Navodi se da je moguće prijaviti pre svega neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti i angažovanje neprijavljenih radnika, kao i druge poreske nepravilnosti u poslovanju privrednih subjekata.

Kako se ističe, korisnici automatski dobijaju elektronsko obaveštenje o uspešnom podnošenju prijave, koja je odmah po podnošenju vidljiva i u sistemu Poreske uprave. "Poreska uprava Republike Srbije će u slučaju osnovanosti i potpunosti podnete prijave, preduzimati mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i sankcionisati svako ponašanje koje nije u skladu sa poreskim propisima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će podaci dobijeni posredstvom aplikacije, uz korišćenje razvijenih alata za obradu podataka i adekvatnu primenu analize rizika, doprineti većoj efikasnosti sistema kontrole poreskih obveznika, prenosi Tanjug. Aplikacija "Poreski alarm" razvijena je u okviru projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovode Poreska uprava, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske. Pogledajte kako ova aplikacija izgleda u našoj galeriji.

Građani nepravilnosti i dalje mogu prijavljivati posredstvom internet portala „Poreski alarm“ koji je aktivan već šest godina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA