Sjajna stvar!

UKLJUČITE OPCIJU PRONAĐI MOJ UREĐAJ: Pomoći će vam u svakoj situaciji za telefon, sat ili slušalice!

Samo jedna opcija mogla bi da vas spase ogromnog stresa i nerviranja - uključite je!

Izvor: Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic

Izgubiti telefon, bilo kod kuće kad ga zaturimo ili u pravom smislu te reči nikad nije prijatno iskustvo, zato bi na vreme trebalo da preduzmete korake da ga lakše pronađete u bilo kojoj situaciji.

Većina mobilnih telefona danas dolazi sa nekom od opcija za pronalaženje kada ga samo zaturite ili ga izgubite, odnosno kad vam ga neko ukrade.

U takvim situacijama nije lako ostati ravnodušan, ali zato treba na vreme misliti ne samo o pronalasku telefona, nego i o zaštiti privatnosti.

Već smo objasnili da nove Galaxy telefone kompanija Samsung štiti svojim sveobuhvatnim Knox sigurnosnim rešenjem, koje ima opciju i za pronalaženje telefona.

U slučaju gubitka ili krađe telefona, usluga Pronađi moj telefon omogućava korisniku da daljinski locira svoj smartfon, napravi kopiju podataka sa uređaja na Samsung Cloud platformi (do 5 GB besplatno), zaključa ekran i čak i da blokira pristup pojedinim opcijama na telefonu. Osim toga, ako je potrebno, takođe se mogu obrisati svi podaci sa uređaja i to bez mogućeg uticaja trećeg lica na tu akciju.

Za korišćenje Pronađi moj telefon usluge biće vam potreban Samsung nalog, koji se otvara besplatno, a nedavno smo savetovali sve korisnike Samsung uređaja da ga obavezno aktiviraju!

Find My Mobile nalazi se u okviru Biometrics and security menija određenih Samsung telefona i aktivira se prevlačenjem klizača na On. Sledi upisivanje Samsung nalog podataka, kao i izbor dodatnih opcija. Među njima su Remote unlock i Send last location kako biste bili u prilici da odmah otkrijete gde je telefon poslednji put bio u aktivnom stanju.

Nakon par klikova na telefonu prelazite na sajt Find My Mobile i na njemu prvo unosite svoje podatke o nalogu. Odmah nakon toga otvara se mapa sa uređajima koje imate i na kojima je aktivan ovaj važan servis. Sjajno je to što Samsung nudi istu opciju za telefone, Galaxy Buds slušalice, ali i pametne satove Galaxy Watch.

Mi smo locirali naš Galaxy Watch 4 sat u Budimpešti, Galaxy Z Fold3 telefon u Beogradu i još jedan aktivan Samsung telefon u Novom Sadu. Na svakom od uređaja moguće je aktivirati neku od opcija:

  • Ring - da se uređaj snažnim zvukom oglasi i da ga lakše čujemo i pronađemo
  • Lock - da se uređaj daljinski zaključa na različit način (u zavisnosti od toga šta je aktivno na telefonu)
  • Erase - da se daljinski obrišu svi podaci sa uređaja, ako je telefon ukraden ili izgubljen
  • Back up - da napravite rezervnu kopiju željenih podataka, ako telefon ima pristup mreži
  • Extend batery life - da uključite štedljiv režim kako bi telefon ostao što duže uključen
  • Track location - da pratite kretanje telefona, a da neko ko ga je pronašao/ukrao to ne zna ili
  • Bell - da se aktivira mejl poruka kad se uređaj prvi sledeći put uključi ili koristi kako biste znali da ga opet locirate odmah.

Uz Samsung Knox platformu u mogućnosti ste da komunicirate sa svojim uređajem, a da to onaj ko ga je eventualno otuđio nikad i ne zna, a da podaci prilikom svake od navedenih akcija budu bezbedne i sigurne što se privatnosti i razmene podataka tiče.

Pratite plave tačke

Ako uključite Track location telefon ili sat i slušalice će vam javljati poziciju na mapi na svakih 15 minuta bez znanja onog ko ih nosi, tako da ćete biti u prilici da pratite mapu kretanja dok su na vezi (mreža ili Wi-Fi) i možda tako shvatite ko bi mogao da bude taj koji je odneo ili otuđio uređaj.

Uz podatke o lokaciji imaćete na raspolaganju i informacije na koju Wi-Fi mrežu je uređaj prikačen, ako jeste, da odaberete neku iz okruženja, ako ste u mogućnosti da se povežete na neku, koliko baterije je preostalo i druge.

Sve opcije su već učitane na vaš telefon, a Find My Mobile servis vam je uvek dostupan, pa ste u mogućnosti da ih podesite i koristite u bilo koje doba dana ili noći, bez obzira na to da li imate svoj ili neki drugi uređaj.

Na kraju i da rezimiramo - aktivirajte Samsung nalog i podesite Find My Mobile servis, kako biste, ako se za tim ukaže potreba mogli da preduzmete prave korake.

Samsung Knox se brine da vaši podaci ostanu bezbedni ili izbrisani čak i kada, nažalost, ostanete bez telefona ili nekog drugog Galaxy uređaja trajno.

Pre nego što krenete sve da podesite i sami pogledajte našu galeriju slika i video ispod, koji će vam pokazati kako sve izgleda u praksi i dati objašnjenje korak po korak.

Kako pronaći izgubljen ili ukraden telefon - Samsung Knox VIDEO
Izvor: Samsung Business USA

/PROMO TEKST/