NE ZNAMO U ČEMU JE VAŠ PROBLEM, i zašto vam smeta da Apple pregleda podatke na vašem telefonu?  | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE ZNAMO U ČEMU JE VAŠ PROBLEM, i zašto vam smeta da Apple pregleda podatke na vašem telefonu? 

Otkad je Apple najavio da će sprovesti novu politiku skeniranja slika, kako bi se suzbila dečja pornografija, salve negodovanja su krenule, i kako se čini, neće uskoro da prestanu.

  Izvor: SmartLife / Unsplash / Agence Olloweb

I dok većina nas i dalje ima šifru na svom telefonu koju često ne deli ni sa svojim najmilijima, Apple planira da opušteno gleda vaše fotografije, kako bi utvrdio da slučajno ne radite nešto što ne biste trebali. I to je OK. Da živimo u Severnoj Koreji.

Da podsetimo, to je ona ista kompanija koja je bila najglasnija u kritikama novih Facebook opcija privatnosti, koje su prema Apple previše zadirale u privatnost svakog korisnika.

Šta krijete i gde su granice?

S druge strane postavlja se pitanje šta kriju oni koji su najglasniji protiv nove Apple politike? Slike bivše devojke? Grafit na zidu za koji niko ne zna da je vaš? Puškice? Video mame kako hrče? Severinu?

Možda će vas zanimati

Da li će Apple u procesu tumbanja vaših slika proći i kroz video snimke? Šta ako tamo pronađe nešto što im se ne sviđa? Možda ste nekada preglasno viknuli na psa, zaboravili da nahranite zlatnu ribicu ili ste pod uticajem alkohola otvorili dušu? Ali dobro, to ne rade svi. Samo mali deo populacije, tako da ne morate da brinete.

 iPhone baterija skidanje
iPhone baterija skidanje
Izvor: SmartLife / YouTube / iFixit / Printscreen

Šta je sledeće?

Možda posle galerije Apple odluči i da je vreme da vaše poruke postanu javne. Koliko ste SMS-ova poslali za lečenje dece ovog meseca? Da li ste član neke stranke? Da li vaš kum zna da se ne slažete sa njim po pitanju vakcinacije? Da li svi znaju da je ljubičasta vaša omiljena boja?

A šta je sa aplikacijama koje koristite? Da li ste prijavili poreskoj upravi da vam sa Mining Pool Hub-a svakih mesec dana leže 1,5 ETH na wallet na Binance menjačnici? Da li inspektori znaju da vam novac sa Upwork leže na Payoneer i PayPal račun i da te pare trošite za letovanje van granica naše zemlje? Možda Apple zanima i koliko novca imate na računu, kako bi znali da li da vam ponude popust za novi Apple uređaj? Gde je granica? Ko je postavlja?

Nova društvena mreža?

Možda će vas zanimati

Možda planiraju da objedine sve vaše dostupne informacije i samo se probudite, a na novoj Apple društvenoj mreži već imate otvoren profil, ubačene slike i najbitnije informacije. A možda vam jedan dan samo policija zakuca na vrata da proveri šta ste to radili prošlog leta u Ritopeku.

 iPhone 12
iPhone 12
Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Daniel Romero

Možda Apple i ne planira da toliko zadire u vaše podatke, možda samo želi da ih koristi za bolje plasiranje reklama i zaradi dodatni novac na najskupljoj valuti današnjice - korisničkim informacijama.

Novi servis?

Sa druge strane možda za godinu dana Apple napravi novi servis za bezbedno čuvanje informacija, koji će za samo 100 dolara mesečno da odvoji vaše podatke od znatiželjnih očiju? Kreirati potrebu, a onda napraviti rešenje i prodavati ga kao servis. Viđali smo to već. Ko je rekao Google Drive? Google Photos? Samo im je krivo što se Apple prvi setio.

Zašto Apple skenira vaše podatke
Izvor: YouTube / Seytonic

Da li ste sigurni da vas sadašnje odluke neće ujesti za zadnjicu nekoliko godina kasnije? Da li ćete paziti šta slikate i da li ćete ubuduće brisati sve Viber konverzacije, koje ste dosad čuvali?

Ili da jednostavno pređete na Android?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Galaxy

Još pre tri godine sam prešao na Samsung posle 5 Apple telefona i ni u jednom trenutku nisam zažalio

Najnovije

Uređaji

Testovi