Sve poznato

Ovako će izgledati iPhone 16 - više nema dileme

Autor Ilija Baošić

Proizvođači futrola odali su kako će izgledati najpovoljniji model iPhone 16 serije pametnih telefona.

Izvor: Sonny Dickson

Ostalo je još manje od tri meseca do lansiranja iPhone 16 serije pametnih telefona. Iako Apple tek treba da podigne zavesu i predstavi kako će novi uređaji izgledati i za šta će biti sposobni, već mnogo toga znamo zahvaljujući procurelim informacijama. Najnovije se tiču izgleda regularnog iPhone 16 modela, a čini se da više nikakve dileme nema, jer dva nova izvora potvrđuju prethodne glasine.

Glasine o najpovoljnijem modelu nove serije su često u senci novih dodataka koje će doneti iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max telefoni. Možda i nepravedno, jer će regularni iPhone 16, kao i Plus model, biti vidno drugačiji u odnosu na prethodnih nekoliko generacija, a ta razlika se najbolje vidi na poleđini.

Izvor: MacRumors

Pre svega, kamere novog telefona će biti postavljene vertikalno, a ne dijagonalno. Ipak, kako smo sličnu postavku već videli na iPhone 12 seriji, najprimetnije će biti to da će ostrvo sistema kamera sada biti ovalno, a ne četvrtasto.

Već mesecima čujemo glasine koje tvrde upravo to - videli smo i "dummy" jedinice - a sada nam stižu fotografije prvih futrola, i to od dva različita proizvođača.

Prema objavama koje su na društvenoj mreži X podelili Ice Universe i Majin Bu, može se videti da su proizvođači "maskica" već krenuli u proizvodnju, kao i da futrole treće strane apsolutno odgovaraju svim prethodnim glasinama.

Drugim rečima, izmenjen oblik ostrva kamere, izmeštanje blica i dodatak "Capture" tastera su potvrđeni, a tvrdi se da se Apple vratio na vertikalnu postavku senzora kako bi imitirao ljudske oči, odnosno omogućio snimanje prostornog videa za reprodukciju na naočarama za mešovitu realnost.