Procurili prvi renderi iPhone-a 16: Da li će ovako izgledati nova generacija Apple-ovih telefona? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procurili prvi renderi iPhone-a 16: Da li će ovako izgledati nova generacija Apple-ovih telefona?

Na renderima možemo da vidimo kako varijacije pred-proizvodnog dizajna sledeće iPhone izgledaju i koje se sve (eventualne) promene primenjene

 iPhone 16 _ dizajn ideje _ Renderi MacRumors (1).jpg Izvor: MacRumors

I pored toga što je iPhone 16 serija telefona još uvek daleko od zvaničnog predstavljanja, sajt MacRumors je objavio neke od ključnih elemenata dizajna osnovne verzije tog modela.

Apple je već najavio da će eksperimentisati sa dizajnom poleđine uređaja, kao i sa rasporedom tastera na osnovnoj verziji svog budućeg telefona, koji je interno poznat pod imenom "DeLorean".

A sada možemo i da vidimo kako varijacije tog pred-proizvodnog dizajna izgledaju na renderima i koje će sve promene Apple (eventualno) primeniti.

Prva uočljiva dizajnerska promena kod budućeg iPhone-a je izgled kućišta zadnjih kamera u obliku uspavljene pilule u koje su smeštene dve kamere, inspirisano dizajnom iPhone X telefona.

Prototip iPhone 16 telefona renderovan u žutoj boji ima taster za pojačavanje i utišavanje zvuka u obliku tzv. "klackalice", umesto dva odvojena tastera kao kod svih iPhone telefona od 2010. godine.

Sva tri prikazana uređaja imaju kapacitivne tastere (Action Buttons) postavljene iznad kontrola zvuka, s tim što je on kod crnog modela vizuelno primetno veći.

Druga dva rendera prikazuju uređaje u roze i crnoj boji kod kojih je dizajn modula zadnjih kamera, sa objektivima smeštenim unutar metalnog prstena, prepoznatljivo sličan sadašnjim rešenjima iPhone telefona.

Crni model ima i kapacitivni taster za snimanje (Capture Button) smešten ispod tastera za uključivanje i isključivanje uređaja. Prema ranijim glasinama, novo dugme koje je u sedištu Apple-a poznato kao "Projekt Nova", davaće korisniku povratnu informaciju na pritisak (Force touch feedback) i takođe služiti kao dugme "poklopca" za kameru.

BONUS VIDEO:

iPhone 15 "u sitna crevca" – rastavljanje telefona pod mikroskopom
Izvor: YouTube / iFixit

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA