Pogledajte kako su se Apple naočare od 3.500 dolara pokazale na testu izdržljivosti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte kako su se Apple naočare od 3.500 dolara pokazale na testu izdržljivosti

Autor Ilija Baošić

Izašao je prvi test izdržljivosti novog Apple Vision Pro uređaja za mešovitu realnost.

 Apple Vision Pro slomljeno staklo Izvor: YouTube / AppleTrack

Apple je 2. februara u prodaju pustio svoje prve naočare za mešovitu realnost, najnoviju kategoriju uređaja koja košta paprenih 3.500 dolara. Između "Zašto" i "Ko će to da kupi", sigurno imate "milion" pitanja o ovom proizvodu, a jedno od njih je verovatno - koliko je Apple Vision Pro izdržljiv?

Moramo priznati, izdržljivost ovog uređaja je poslednja stvar koju bismo lično želeli da testiramo, pogotovo ako smo ga sami platili. Srećom, YouTube je ogroman skup kreatora sadržaja među kojima se uvek nađe neko ko je voljan da odgovori na takva pitanja. U ovom slučaju, to je Sem Kol, poznatiji kao AppleTrack.

 Sem Kol Izvor: YouTube / AppleTrack

Kako se Apple Vision Pro pokazao na Semovom testu izdržljivosti? U velikoj meri - iznenađujuće dobro.

Nakon 20 udaraca o zid, osim sitnih ogrebotina, Apple Vision Pro je i dalje bio u jednom komadu i funkcionisao normalno, a isto se može reći i za stanje nakon dva pada na zemlju.

Međutim, nakon što su puštene da padnu sa visine grudi, naočare su počele da pokazuju prve znake oštećenja - desni zvučnik je prestao da radi. Zapravo, deluje da su držači steznika za glavu, na kojima se i nalaze zvučnici, najosetljiviji delovi ovog uređaja, jer su oba nakon daljih padova pukla.

Ono što je veoma interesantno jeste da je stakleni "vizir" na prednjoj strani Apple Vision Pro naočara pukao tek nakon pada sa visine plafona.

Ovakvi testovi, pogotovo na YouTube-u, često ne reprezentuju stvarnost. Međutim, Kol je pokušao da prikaže realne mogućnosti u kućnim uslovima, a podatak da je morao da odlazi u ekstrem kako bi zaista naškodio naočarama dosta govori o njihovoj izdržljivosti.

Uprkos udarcima, padovima, gubitku desnog zvučnika i polomljenom staklu, Apple Vision Pro je nakon testa ostao funkcionalan, pa ukoliko planirate da u skorije vreme potrošite tih 3.500 dolara, možete biti mirni, bar kada izdržljivost u pitanju.

POGLEDAJTE TEST IZDRŽLJIVOSTI APPLE VISION PRO NAOČARA:

Apple Vision Pro test izdržljivosti
Izvor: AppleTrack

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA