Sve u jednom

ODLIČAN TELEFON NE MORA DA BUDE SKUP: Novi tip smartfona ima sve i svako može da ga kupi

Kompanija Huawei iznenadila nas je pre svega izgledom i sjajnim opcijama novog Huawei nova 9 SE telefona, a onda i njegovom cenom!

Izvor: SmartLife / Uroš Arsić

Kupovina mobilnog telefona nikad nije bila komplikovanija - toliko je sličnih, gotovo identičnih uređaja u svakoj klasi, a proizvođači su izgubili “ono nešto“ što je njihove uređaje izdvajalo od ostalih.

Kad se bira nov telefon mnogi će reći i ovo i ono, ali se sve, zapravo svodi na to da svi želimo da imamo moderan i atraktivan telefon koji sve može! Zar nije tako?!

Jedna od vrlo retkih kompanija koja je uspela da zadrži “ono nešto“ je HUAWEI, čiji su telefoni potpuno redefinisani i u hardverskom i u softverskom smislu, što je neminovno dovelo i do promene dizajna.

Važno je da se kvalitet izrade nije promenio - svi HUAWEI telefoni su besprekorne izrade i za to je najbolji dokaz najnoviji model Huawei nova 9 SE, koji ne pripada flagship klasi, ali je konstruisan i izrađen tako kao da je to slučaj.

Huawei nova 9 SE nasleđuje sve najbolje u domenu dizajna od Huawei P50 Pro i Huawei nova 9 modela, uključujući odličan izgled kamera pozadi, koji je lako prepoznatljiv na tržištu i čini da se Huawei nova 9 SE odmah izdvoji od svih. Njegove jasne linije kućišta u kontrastu su sa zakrivljenim panelima od stakla spreda i pozadi, a kamere na zadnjem delu izgledaju atraktivno i privlače pažnju ko god da se nađe ispred njih.

Izvor: Stefan_Stojanovic/ MONDO/Stefan Stojanović

Ono što je Huawei malo ozbiljnije shvatio od konkurenata jeste činjenica da korisnici odavno poklanjaju veliku pažnju dizajnu pametnih telefona, pa je imajući to u vidu, Huawei nova 9 SE dostupan u tri nove boje: Crystal Blue, Pearl White i Midnight Black. Najzanimljivija je svakako kristalno plava boja, nastala posebnom tehnologijom izrade na 3D staklenoj pozadini. Korišćenjem savremene tehnologije za nano-teksturu, dvostruki stakleni panel i dvostruki film između stakala pod različitim uglom prelamaju svetlost u mnogobrojne nijanse različitih boja - samo promenite ugao gledanja i telefon će delovati potpuno drugačije svaki put.

Sve zajedno Huawei nova 9 SE čini vanvremenskim i vanserijski dizajniranim telefonom koji jednostavno privlači pažnju i da izgleda mnogo skuplje, nego što u stvari jeste.

Kad smo kod cene trebalo bi da vam kažemo da požurite, jer je do kraja aprila aktivirana posebna cena Huawei nova 9 SE od 39.990 dinara tj. oko 340 evra, uz poklon iznenađenja i zaštitu ekrana od loma u trajanju od 12 meseci, o čemu se možete informisati na zvaničnoj Huawei Srbija stranici.

Divan i spolja i iznutra

Smatrajući da telefon mora biti lep i spolja i unutra, kompanija je Huawei nova 9 SE opremila najnovijim hardverom i tehnologijom koji omogućavaju da ga koristite brzo, svestrano i dugo.

Njegova glavna kamera ima rezoluciju od 108 megapiksela i omogućava vlogovanje zajedno sa svim drugim kamerama na telefonu u podeljenom kadru. Svoje video kreacije i fotografije možete da obradite u Petal Klip aplikaciji za montažu videa, zvuka i grafike i da odmah sve objavite na društvenim mrežama. Baterija kapaciteta 4.000 mAh puni se punjačem jačine 66 vati, koji dobijate u paketu s telefonom (kao i foliju za ekran i silikonsku masku), a 8 GB RAM, 128 GB memorije i Snapdragon 680 čipset brinu se da sve radi glatko i da ima dovoljno mesta za sve uspomene i omiljene video i muzičke ili foto sadržaje.

Gledanje serija i filmova ili igranje igara je na ovom telefonu pravi užitak, jer prostran ekran dijagonale 6,78 inča prikazuje sliku u 2.388 x 1.080 piksela i prilagođen je prikazu baš ovakvih sadržaja u položenom režimu. Huawei je uspeo da gotovo celu prednju stranu telefona pretvori u ekran, jer ga sa tri strane okružuju ivice od samo jednog milimetra, pa praktično imate osećaj da telefon ni nema bočne i gornju ivicu. Još jedna izuzetno važna stvar za sve igrače jeste činjenica da su među popularnim naslovima u AppGallery prodavnici sada i Fortnite, PUBG Mobile, Angry Birds 2, Metro Land, Asphalt 9, Rocket League i brojne druge igre.

Pored gotovo svih domaćih i najpopularnijih globalnih aplikacija korisnicima su na raspolaganju Petal platforma za instalaciju svih aplikacija i igara koje nedostaju u AppGallery katalogu, Phone Clone aplikacija za kopiranje sadržaja drugih Android i iPhone telefona na Huawei nova 9 SE, ali i novi Gspace za korišćenje Google aplikacija i servisa.

Huawei nova 9 SE ima EMUI 12 korisničko okruženje zasnovano na Android 11 operativnom sistemu i moguće ga je bežično povezati u Huawei Device+ ekosistem sa drugim uređajima - laptop računarima, eksternim monitorima, bežičnim slušalicama, drugim Huawei tabletima i telefonima i brojnim drugim uređajima. Ovo stvara jedinstven umrežen Huawei Mobile Services sistem koji omogućava korišćenje funkcija jednih uređaja na drugim, najbržu razmenu fajlova i multitasking kroz sinergiju uređaja kakvu nema nijedan drugi proizvođač telefona, računara i opreme.

3 promocije pri kupovini

Kod nas se prodaje verzija sa 8 GB RAM i 128 GB memorije čija je cena 45.990 RSD tj. oko 390 evra. Kupcima telefona Huawei Srbija poklanja 12 meseci dodatne garancije na lom tj. oštećenje ekrana, ali i Huawei poklon paket koji sadrži dodatnu opremu za telefon i još neka iznenađenja.

Na sve to, do kraja aprila važi i posebna cena - 39.999 RSD za kupovinu bilo koje od tri dostupne varijante uređaja, što je sniženje od 6.000 RSD, pa je maloprodajna cena Huawei nova 9 SE okruglo 340 evra.

/PROMO TEKST/