Lako i brzo

KAKO DA SVAKI TELEVIZOR PRETVORITE U PAMETNI: Netflix i sve ostale aplikacije uz minimalno ulaganje

Ako bez po muke želite od svog TV-a sa USB ulazom da pretvorite u SMART treba vam samo TV Stick dodatak.

Izvor: Xiaomi

TV Stick je dodatak koji svaki televizor može da pretvori u pametan - onaj sa omiljenim aplikacijama sa telefona ili računara, koje su vam dostupne u dva, tri klika.

Xiaomi TV Stick 4K omogućava svima po ceni od 8.990 RSD, odnosno za oko 76 evra da strimuju 4K televiziju bilo gde, uz podršku za Dolby Atmos i Dolby Vision.

Ovo je uređaj korisnicima nudi desetine opcija za gledanje različitih filmskih i serijskih sadržaja, surfovanje Internetom ili igranje igara, a sve što je potrebno jeste da povežete uređaj sa svojim televizorom i povežete se na Wi-Fi mrežu.

Stick omogućava 4K rezoluciju od 3.840 x 2.160 piksela na vašem ekranu, a u kombinaciji sa Dolby Vision tehnologijom podiže doživljaj gledanja filmova ili igranja igara na viši nivo.

Za performanse se brine sam stick, ne hardver televizora - Quad core Cortex-A35+ procesor, grafika Mali-G31 MP2 sa 2 GB RAM i 8 GB memorije za aplikacije i HDMI i Micro USB priključci, uz Dual band Wi-Fi i Bluetooth v5.0. Takođe, zahvaljujući dimenzijama, ovaj uređaj možete poneti svuda sa sobom.

Pogledajte koliko je mali i kako izgleda ovaj TV stick:

Xiaomi TV Stick 4K dolazi opremljen Android TV 11 sistemom i već su instalirani Netflix, Amazon Prime Video i YouTube, a na Google Play prodavnici možete pronaći i preuzeti sve aplikacije koje su vam potrebne i koristiti ih neometano kao da ste na telefonu ili tabletu - sa svojim Google nalogom.

Naravno, ovo nije idealno rešenje za sve, ali za neke od korisnika svakako je najlakše i bez puno petljanja oko bilo čega…

Kako uređaj ima integrisan Google Assistant imate pristup mnoštvu zabavnih sadržaja, ali možete pomoću njega i da kontrolišete pametne uređaje u svom domu i da pretražujete informacije. A za sve televizore koji ne nude tu opciju, postoji i funkcija prepoznavanja govora.

Pomoću ugrađenog Chromecast-a uvek možete strimovati sadržaje sa svog telefona ili laptopa na veliki ekran.

Šta mislite o ovakvim uređajima?