UKIDAJU SVE APLIKACIJE ZA SNIMANJE POZIVA: 11. maja sklanjaju sve Call Recording aplikacije iz prodavnice | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UKIDAJU SVE APLIKACIJE ZA SNIMANJE POZIVA: 11. maja sklanjaju sve Call Recording aplikacije iz prodavnice

Aplikacije za snimanje poziva biće izbačene iz Google Play prodavnice, osim sistemskih aplikacija pojedinih proizvođača.

 Snimanje poziva Izvor: Google

Google je iz Android sistema zbog raznoraznih pravnih okolnosti i očuvanja privatnosti korisnika ukinuo sistemsku aplikaciju za snimanje govornih poziva od verzije 10 naovamo.

Sad, na pragu Android 13 operativnog sistema Google će se obračunati i sa svim aplikacijama za snimanje razgovora trećih strana.

Možda će vas zanimati

Od kraja aprila 2022. godine biće izbačene sve ovakve aplikacije koje koriste Accessibility API Google kompanije u svrhu korišćenja za aplikacije za snimanje razgovora sa ili bez obaveštenja druge strane.

Izuzete od ovog pravila biće jedno sistemske aplikacije pojedinih kompanija, koje objavljuju te kompanije zvanično na svojim Google Play nalozima. Te aplikacije će moći, ipak, da preuzmu tj. ažuriraju samo korisnici koji ih imaju na svojim uređajima.

Ovo je jedna od aplikacija koja će biti sklonjena iz Google Play prodavnice:

Aplikacije za snimanje razgovora su problem tj. zakonski su regulisane u mnogim državama, među kojima je i Srbija, zbog čega neke od popularnih aplikacija više nisu dostupne odavno kod nas u Play Store-u, a sad se mogu naći jedino kao sistemske aplikacije Xiaomi, Google Pixel i još nekih kompanija.

Nakon 11. maja nijedna samostalna aplikacija za snimanje poziva neće biti dostupna u Google Play prodavnici, ali ove aplikacije ne treba mešati sa klaičnim diktafon aplikacijama ili snimačima zvuka, koji će i dalje biti dostupni u prodavnici, kao i sistemske aplikacije gotovo svih telefona.

Šta vi mislite o ovo potezu Google kompanije?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 9

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Janko

Šteta,mada od androida 10 više ni jedna aplikacija nije mogla da radi. Ako neko zna kakva je situacija sa Huawei i njihovom sistemu da li na njima moguć rad ovih aplikacija za snimanje razgovora, hvala

Gagi990

@Janko Radi na Huaweiu, Huawei ima svoj ugradjeni recorder u telefon aplikaciji. A imas i na appgallery slicnih app

limitless

Najbolje bi bilo još da hoće izbaciti Google Calls bio bi presrećan. Google Calls aplikacija je jedno veliko bagljivo smeće, kao i mnoge druge Google aplikacije