1.000 nita max

ZAŠTO JE VAŽNO DA TELEVIZOR IMA ŠTO JAČE OSVETLJENJE i kako HDR i Dolby Vision poboljšavaju kvalitet slike

Kad odlučite da kupite novi televizor posebno obratite pažnju na jačinu osvetljenja LED TV-a, HDR i Dolby Vision tehnologije, kako biste uživali u najboljoj slici u svakom trenutku.

Izvor: SmartLife / Hisense

Počeli smo našu priču o izboru novog televizora baš u vreme Evropskog prvenstva u fudbalu EURO 2020 i Olimpijskih igara, tekstom o Laser TV modelu, koji je jedinstven model na našem tržištu.

Ukoliko vam je 100 inča, ipak previše i nemate potrebu da gledate tako veliki televizor, onda će vam zanimljiviji biti modeli manje dijagonale, od 55 ili 65 inča.

Kompanija Hisense u Srbiji u svojoj ponudi ima i U8 seriju ULED Smart TV uređaja, koji se razlikuju po veličini ekrana - 55U8QF od 55 inča i 65U8QF od 65 inča (oko 139 i 164 centimetra).

Ovi televizori dele istu Smart i tehnološku platformu i dolaze u Ultra HD rezoluciji (3.840 x 2.160 piksela) na ULED panelima.

Ono što izdvaja ove televizore u odnosu na ostale iz Hisense ponude i od konkurencije jeste njihov maksimalan nivo osvetljenja od čak 1.000 nita (tzv. Peak Brightness)! Jačim pozadinskim osvetljenjem omogućava se istovremeno i kvalitetniji prikaz svih sadržaja za šta je zaslužan poseban pametni algoritam ovog proizvođača.

Algoritam prolazi kroz sadržaj i omogućava izražajnije detalje, zasićenije boje i “peglanje“ kontrasta i delova slike u senkama, što rezultira boljim kvalitetom slike u svim segmentima. Kvalitetniji i bolje osvetljen ekran omogućava bolji doživljaj gledanja programa i u sobama tj. prostoru sa puno direktnog osvetljenja.

Govoriti o kvalitetu slike i jačini osvetljenja ne bi bilo moguće bez pominjanja HDR tehnologije. HDR, između ostalog, iskorišćava jačinu osvetljenja do 1.000 nita na Hisense U8 televizorima kako bi značajno podigao kvalitet slike i učinio je živopisnijom i upečatljivijom. Jednostavno, kad gledate HDR poboljšanu sliku sve deluje živo i razigrano, dok je slika bez HDR efekta ispranih boja i znatno sivlja.

Ova serija televizora ima i DOLBY VISION tehnologiju, koja ide još jedan korak napred u odnosu na opisanu HDR tehnologiju. Dolby Vision je inspirisan bioskopom i kreira sliku čiji su detalji značajno unapređeni kako bi gledalac maksimalno uživao - baš kao u bioskopu!

S obzirom na to da Hisense U8 televizori imaju visok kvalitet slike - i zvuk je morao da bude takav. Oba modela dolaze sa Dolby Atmos sistemom zvučnika jačine 10 vati (stereo sistem) i podržavaju okružujući zvuk izbalansiranih visokih i srednjih tonova i dubokog basa. Zvuk je realističan, čist i pomaže da se gledalac “uživi“ u ono što gleda na još bolji način.

Hisense ULED Smart TV uređaji 55U8QF i 65U8QF dostupni su na Hisense Srbija sajtu, na kojem se nalaze i detaljne specifikacije, a već se mogu kupiti i širom zemlje u ponudi partnera kompanije.

Živa, realistična slika uz Dolby Vision i HDR:

Hisense TV Dolby Vision i HDR VIDEO
Izvor: Hisense Europe

Uđite u priču uz Dolby Atmos Immersive Sound:

Hisense TV Dolby ATMOS VIDEO
Izvor: Hisense Europe

Hi-View Engine - "mozak" ULED TV-a:

Hisense TV Hi-View Engine VIDEO
Izvor: Hisense Europe

Pogledajte svet u Quantum Dot bojama:

Hisense TV Quantum Dot Color VIDEO
Izvor: Hisense Europe