Zaboravite lozinke, zaštitiće nas zvuk! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite lozinke, zaštitiće nas zvuk!

Stiže nova, naprednija i sigurnija tehnologija za zaštitu pametnih uređaja, koju je teže dekodirati, jer sadrži samo zvuk!

 Izvor: MONDO portal.

Google je opet išao u kupovinu. Ovog puta preuzeo je izraelsku kompaniju, koja se bavila razvojem sistema za prepoznavanje i otključavanje uređaja zvukom. Google nije objavio za koliko je novca preuzeo pomenutu kompaniju, ali je naveo da će ona od sada biti "odeljak" u okviru kompanijskih kancelarija u Izraelu.

SlickLogin omogućava korisniku da se prijavi na bilo koju veb ili mobilnu stranicu koja ima implementiran taj servis. Sistem koristi različite protokole koji prikupljaju informacije o poziciji pametnog uređaja kao što su Bluetooth, NFC, QR, Wi-Fi, GPS i drugi.

Za logovanje na neku stranicu koristi se jedinstveni zvučni signal, koji ljudski sluh ne registruje. Računar će, recimo, poslati zvuk visoke frekfencije, koji će detektovati mobilni telefon, a potom će telefon vratiti računaru adekvatan zvuk koji će vas ulogovati na željeni sajt ili servis. Dovoljno je samo da računar i telefon budu i da ukucate stranicu servisa na koji se prijavljujete. S obzirom na to da je zvuk jedinstven, njega je teško dekodirati i korisnik je samim tim bezbedniji, a njegovi podaci bolje zaštićeni.

Iako se ne očekuje da ovo bude primarni način prijavljivanja na sajtove ili neki drugi sistem, daljim razvojem, u koji će Google dosta uložiti, mogao bi se razviti servis koji će olakšati korišćenje računara i telefona. Takođe, očekuje se da se ova mogućnost uskoro nađe kao opcija za Android pametne telefone, tablete i računare.

Pratite nas na Facebooku i ne zaboravite da učestvujete u nagradnoj igri, u kojoj možete da osvojite antivirus za tri uređaja!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi