"Nove tehnologije olakšaće nam učenje" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nove tehnologije olakšaće nam učenje"

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća koji se otvara danas u Beogradu prilika da se vidi gde se nalazimo kada je u pitanju razvoj novih tehnologija i njihova primena.

To je izjavio ministar prosvete Žarko Obradović, koji je otvrajući Sajam tehnike, dodao: “Mislim da je to dobro, jer se o nauci malo govori, a od nauke se očekuje da da svoj doprinos u unapređenju proizvodnje”. On je naveo da će posetioci biti u prilici da narednih nekoliko dana provedu uz sadržaje Sajma i da vide koliko savremeni svet ide brzo napred i koliko se novih tehnologija primenjene u svim oblastima života.

Ministar je istakao da ne veruje da đaci više znaju od svojih nastavnika koji, kako je rekao, moraju da budu dobro edukovani, jer su oni tu da predstave nove tehnologije i način kako se koriste. On je naveo da raduju reči koje je izgovorio premijer Ivica Dačić prilikom posete Americi i kompanijama koje se bave novim tehnologijama, da će se značajnije i više nego do sada ulagati u nove tehnologije.

Prema njegovim rečima, u primeni novih tehnologija sve zemlje sveta se trude da održe korak te je nesporno da će i Srbija morati da napravi te korake. “Nove tehnologije, kompjuteri, pametne table i druge inovacije mogu da pomognu u učenju i da se stekne što kvalitetnije obrazovanje”, rekao je Obradović.

Na Beogradskom sajmu otvoren je 57. po redu Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pod motom “Korak u budućnost” koji će trajati do 17. maja.

Kako je najavljeno, na njemu će biti predstavljene savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, robotike, bežičnih komunikacija, elektroenergetike, elektronike, rasvete, procesne tehnike, logistike, materijala, dostignuća iz oblasti reindustrijalizacije, energetske efikasnosti, alternativnih i obnovljivih izvora energije, primene IT u industriji.

Među 600 izlagača iz 22 zemlje sveta, na sajmu će, pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 65 izlagača - instituti, fakulteti, inovacioni, istraživačko-razvojni i razvojno-proizvodni centri, visokotehnološka društva i druge organizacije i ustanove, predstaviti svoja dostignuća, pod sloganom “Istraživanja za inovacije”.

(Tanjug)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi