Pravac Sajam tehnike i tehničkih dostignuća | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravac Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Ovogodišnji Sajam tehnike i tehničkih dostignuća održaće se pod motom “Korak u budućnost“ od 13. do 17. maja na Beogradskom sajmu, u halama 1, 1a, 2, 3, 3a i 4.

Najstarija velika priredba Beogradskog sajma, organizovana još 1937. godine, koja je dve decenije kasnije postala član Međunarodne unije sajmova UFI, Sajam tehnike je, promovišući nove tehnologije, bila i ostala do danas najprestižnija manifestacija regiona i pokretač industrijskog razvoja zemlje.

Za industrijski napredak svake zemlje važni su savremeni tehnički i tehnološki proizvodi. Stoga Sajam tehnike ove godine poseban akcenat u izlagačkoj koncepciji usmerava ka domaćim izlagačima koji nude inovacije, inovativne proizvode i inovativne projekte.

Savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, roboti, bežične komunikacije, elektroenergetika, elektronika, rasveta, procesna tehnika, logistika, materijali, kao i oblasti: reindustrijalizacija, energetska efikasnost, alternativni i obnovljivi izvori enerije, primena IT u industriji obeležiće ovogodišnji 57. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

Integra, kompjuterski integrisana fabrika 21. veka, koja objedinjuje kompjutersku integraciju i automatizaciju svih procesa, predstavlja se i ove godine u hali 1 Beogradskog sajma. Komponente i moduli za fleksibilnu automatizaciju, elektronski merni instrumenti i uređaji, uređaji i softver za razvoj i testiranje programa, upravljanje i nadzor, numerički upravljane mašine i alatke, obradni i merni centri, industrijski roboti, alati i sistemi alata, oprema i softver za projektovanje primenom računara – CAD/CAM, (računarski podržano projektovanje i računarski podržana proizvodnja) su među najznačajnijim oblastima izlagačkog koncepta ove grupe.

Elektroenergetika, energetska, industrijska elektronika, instalacije i rasveta za industriju, poslovne prostore i kuće predstavljaju veoma značajnu izlagačku oblast ove manifestacije. Zbog sve većeg značaja korišćenja obnovljivih izvora energije i unapređenja energetske efikasnosti, na Sajmu tehnike biće organizovan forum sa temom: “Obnovljivi izvori i efikasno korišćenje energije“.

Procesna tehnika, logistika i transport, zavarivanje, materijali, oprema za profesionalne i naučne svrhe takođe su deo bogatog izlagačkog sadržaja Sajma tehnike.

Preko 600 izlagača iz 22 zemlje sveta predstavlja se na ovogodišnjem Sajmu tehnike. Ove godine predstaviće se i izlagači iz Belgije, BIH, Bugarske, Italije, Koreje, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rusije, SAD, Slovačke Republike, Švajcarske, Švedske, Tajvana (NR Kina), Turske, Velike Britanije i Srbije.

Na ovogodišnjem Sajmu tehnike biće bredstavljeno preko 200 noviteta.

Radno vreme Sajma tehnike je od 10 do 18 sati. Zadnjeg dana trajanja Sajma, u petak, 17. maja, radno vreme je do 17 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, za grupne posete 250, dok je za grupne posete učenika stručnih škola i studente ulaz besplatan. Cena parkinga je 100 dinara na sat.

Vidimo se na Sajmu tehnike i tehničkih dostugnuća!

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi