Farme računara oživele animirani film "Kruds" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Farme računara oživele animirani film "Kruds"

DreamWorksov “Kruds” nastao je na četiri svetske lokacije, uz obradu 500.000 poslova u toku dana i 80 miliona sati renderovanja!

Zahvaljujući saradnji DreamWorks Animation studija i HP-a kreirana su najnaprednija grafička rešenja ikad viđena u jednom porodičnom filmu. HP-ova konvergentna tehnologija koju čine serveri, storidž, mrežna oprema, servisi, softver i radne stanice, obezbedili su performanse neophodne da se ispune umetnički zahtevi studija.Obrada velike količine podataka
Za nastanak filma “Kruds” bilo je neophodno više od 80 miliona sati renderovanja da bi 3D modeli bili pretvoreni u filmsku sliku. Da bi animirani likovi “oživeli”, DreamWorks Animation je koristio HP ProLiant servere i HP Enterprise usluge u vidu farmi računara za renderovanje na četiri lokacije širom sveta. Zahvaljujući ovoj saradnji, DreamWorks je obim renderovanja povećao na 500.000 poslova dnevno.

Radne stanice omogućile saradnju umetnika
Radi kreiranja egzotičnih bića i detaljnih pejzaža, umetnici kompanije DreamWorks Animation artists koristili su HP-ove radne stanice HP Z820 i Z800. Zahvaljujući tome što koriste dva Intel Xeon procesora umetnicima je to omogućilo da rade na velikim, kompeksnim scenama iz više uglova i sa više likova, u interaktivnom okruženju.Rad je dodatno unapredio HP-ov Remote Graphics softver koji je umetnicima iz studija u SAD i Indiji omogućio da u realnom vremenu sarađuju gledajući isti ekran.

HP-ov hardver, softver i usluge bili su uz ekipu filma "Kruds" od nastanka ideje do kraja realizacije, što je kompaniji DreamWorks Animation omogućilo da napravi vrhunski grafički ugođaj koji njihovi fanovi očekuju.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi