TECNO oduševio na IFA sajmu: Najmanji gejming računari na svetu i gedžeti koje nestrpljivo čekamo da stignu u Srbiju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TECNO oduševio na IFA sajmu: Najmanji gejming računari na svetu i gedžeti koje nestrpljivo čekamo da stignu u Srbiju

Autor Ilija Baošić

Pogledajte koje smo sve TECNO uređaje videli na IFA 2024 sajmu.

 TECNO na IFA 2024 sajmu Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

TECNO je relativno novo ime na našem tržištu. Ukoliko ste čuli za ovaj brend u vlasništvu kompanije Transsion, verovatno vam je za oko zapao neki od pametnih telefona u ponudi, ali i veoma povoljna cena u odnosu na specifikacije koje nudi. Sada je TECNO na IFA 2024 sajmu još jednom pokazao da želi da se njegovo ime odomaći, i to kroz širok spektar drugih proizvoda.

SmartLife je posetio štand ovog proizvođača u hali 6.2, na kojem smo imali priliku da vidimo veoma interesantne računare i gedžete, od kojih neke očekujemo i u Srbiji.

Gejming računar u telu kontrolera

 TECNO Pocket Go Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Nintendo Switch nam je pokazao da gejmeri žele da svoje omiljene naslove igraju u pokretu. Steam Deck je dokaz da u toj sferi itekako ima mesta za PC igre, a ROG Ally da su i Windows konzole sasvim adekvatan izbor. Tu je i pregršt drugih uređaja koje se bore za svoje mesto pod suncem, a sada se u tu borbu uključio i TECNO, i to na veoma originalan način.

Rešenje ovog brenda zove se TECNO Pocket Go, a u pitanju je pravi mali Windows gejming PC u telu kontrolera, najmanji svoje vrste.

Ovu mašinu pokreće AMD Ryzen 7 8840HS čipset, koji se uglavnom viđa unutar laptop računara. U pomoć mu priskaču 16GB LPDDR5 RAM i 1 TB PCIe 4.0 SSD, dok se čitav sistem napaja baterijom kapaciteta od 50 vat sati. Prezenteri na sajmu su nam rekli da gejmeri treba da očekuju autonomiju od 2 sata u najzahtevnijim naslovima, ali ono što je nama bilo posebno interesantno je podatak da je baterija brzo izmenjiva.

 TECNO Pocket Go naočare Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Još interesantnije, za razliku od svojih konkurenata, TECNO Pocket Go ne poseduje ekran. Kompanija se diferencirala dodavanjem AR naočara koje kroz 0,71-inčni Micro-OLED panel korisnicima daju utisak da igraju na TV-u veličine 215 inča sa udaljenosti od 6 metara. Ovo smo i sami isprobali - slika je zaista bila impresivna, a pogotovo nivo detalja koji je prikazan.

Još uvek je nepoznato da li će TECNO Pocket Go stići u Srbiju. Prema onome što smo imali priliku da saznamo, želja postoji, te gajimo nadu da će se to i desiti.

Najmanji gejming PC sa vodenim hlađenjem

 Mega Mini Gaming G1 Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Računar za koji znamo da ga nećemo videti na našem tržištu je TECNO Mega Mini Gaming G1 - i zaista nam je žao zbog toga. Reč je o najmanjem gejming PC-u sa vodenim hlađenjem!

Svojim futurističkim dizajnom, RGB osvetljenjem i kompaktnim dimenzijama, Mega Mini Gaming G1 ostavlja snažan vizuelni utisak. Na dnu prednje i zadnje strane kućišta nalaze se brojni portovi na koje ni najzahtevniji korisnici neće moći da se požale, a među njima je čak i OCuLink za one kojima RTX 4060 8 GB GPU nije dovoljan.

Računar pokreće Intel Core i9-13900H CPU, nudi mogućnost proširivanja RAM do 64 GB i podršku za PCIe 4.0 SSD do 4 TB, a napaja se kompaktnim, eksternim GaN napajanjem od 330 W.

Povoljni gedžeti za svaki dan

TECNO na svom štandu ovaj put nije u fokus stavljao pametne telefone, ali jeste gedžete koje ćemo imati priliku da vidimo i kod nas.

Watch Pro 2 je jedan od interesantnijih proizvoda. Sam po sebi, ovaj nosivi uređaj poseduje sve što jedan pametni sat treba da ima. Pod tim mislimo na kružni AMOLED ekran, bežično magnetno punjenje, IP68 oznaku otpornosti na vodu i prašinu, praćenje različitih sportskih i zdravstvenih parametara, izmenjiva naličja i mogućnost javljanja na pozive. Iako sve ovo nude i pametni satovi drugih brendova, ono po čemu TECNO želi da se diferencira je cena, za koju kažu da će biti nestvarno niska.

Drugi gedžet koji nam je zapao za oko su nove TECNO FreeHear 1 bežične slušalice, koje svojim open-ear dizajnom neodoljivo podsećaju na Huawei Freeclip. U pitanju je forma koju smo nahvalili u našoj recenziji, te jedva čekamo da testiramo i povoljnije rešenje ovog brenda.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA