I to smo dočekali: Microsoft primorava svoje zaposlene da koriste iPhone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I to smo dočekali: Microsoft primorava svoje zaposlene da koriste iPhone

Autor Ilija Baošić

Zaposleni u kineskim kancelarijama kompanije Microsoft koji koriste Android telefon će od kompanije dobiti poslovni iPhone 15.

 Microsoft zaposleni prelaze na iPhone Izvor: SmartLife / Apple / Microsoft

Microsoft je svoje zaposlene u Kini obavestio da će morati da pređu na iPhone ukoliko trenutno koriste Android pametni telefon.

Uprkos ljutom rivalitetu koje traje već decenijama, Microsoft je doneo odluku da će od septembra zaposleni u Kini moći da koriste samo iPhone za posao, čime će praktično biti obustavljena upotreba Android uređaja. Ovo rešenje, koje ima za cilj poboljšanje sigurnosti, će uticati na stotine zaposlenih, navodi Bloomberg.

 Microsoft sedište Izvor: Shutterstock / HJBC

Prema internom memorandumu, Microsoft će zahtevati od svojih zaposlenih u Kini da koriste Apple uređaje kako bi potvrdili svoj identitet pri ulasku u kompanijske sisteme. Ova mera je deo globalne inicijative "Sigurna budućnost" i ima za cilj da obezbedi da svi zaposleni koriste menadžer lozinki Microsoft Authenticator i aplikaciju Identity Pass.

Glavni razlozi za ovaj potez su brojne prodavnice aplikacija za Android telefone u Kini i razlike između kineskih i stranih mobilnih ekosistema. Za razliku od iOS-a, Google Play nije dostupan u Kini, a lokalni proizvođači kao što su Huawei i Xiaomi imaju sopstvena rešenja. Microsoft blokira pristup kineskih uređaja korporativnim resursima zbog nedostatka Google usluga.

Zaposlenima koji koriste Androide, uključujući Huawei i Xiaomi uređaje, biće obezbeđeni iPhone 15 telefoni. Novi pametni telefoni će morati da se preuzmu iz distributivnih centara širom Kine, uključujući i Hong Kong. Microsoft još uvek nije javno komentarisao ovu odluku niti je odgovorio na upite Bloomberga o razlozima za ovaj potez.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrčela

Microsoft pravi program Phone Link i uključio je tu i Samsung i ostale proizvodjače da sve zajedno standardizuju neke stvari, da bi sve radilo kako treba. Znači ozbiljna priča. Međutim kada se Microsoft opredeli da se odrekne svog proizvoda u koji dosta ulaže, to je izvan zdravog razuma. To nam govori da je ovo politička odluka, odluka koja je izvan moći Microsofta i da Amerika štiti svoj sistem (Microsoft, Apple, Google), što je ok. Odnosno: može konkurencija između lokalnih preduzeća, ali pod kontrolom i dok ne ugrožava državne interese. - Još neko veruje u zdravu (slobodnu) konkurenciju? Veruju ljudi u svašta...