Humane AI Pin više nije samo loš uređaj, sada je i potencijalno opasan | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humane AI Pin više nije samo loš uređaj, sada je i potencijalno opasan

Autor Ilija Baošić

Vlasnicima Humane AI Pin uređaja se savetuje da hitno prestanu da koriste kutijicu za punjenje.

 Humane AI Pin opasnost od požara Izvor: Unsplash / Humane

Kompanija Humane, tvorac AI Pin telefona bez ekrana kojeg pokreće veštačka inteligencija, ponovo je u žiži javnosti. Nažalost, i ovaj put u negativnom kontekstu. Kompanija je sada obavestila svoje korisnike da odmah prestanu da koriste kutijicu za punjenje zbog potencijalnog rizika od požara.

Vlasnici AI Pin-a, koji su iz nekog razloga izdvojili novac za ovaj uređaj i dodatak, obavešteni su putem mejla da postoji "problem sa punjenjem", odnosno problem sa kvalitetom baterije unutar kutijice za punjenje.

 Ai Pin Humane 2.jpeg Izvor: Humane

Nije poznato šta je dovelo do otkrića ovog problema, ali kompanija krivicu svaljuje na svog dobavljača baterija i savetuje da se odmah prestane sa upotrebom ovog dodatka.

"Iz predostrožnosti, obraćamo vam se danas kako bi vas zamolili da odmah prestanete da koristiti Charge Case dodatak zbog problema baterijskim ćelijama", upozorava Humane. "Nakon što smo primili izveštaj o problemu sa punjenjem prilikom korišćenja USB-C kabla i adaptera treće strane, identifikovali smo problem sa kvalitetom baterijske ćelije koju nam isporučuje dobavljač, a koja se koristi u vašem Charge Case dodatku".

Proizvođač u istom mejlu navodi da Battery Booster i Charge Pad dodaci nisu pogođeni ovim problemom, odnosno da ne predstavljaju potencijalni rizik od požara.

Treba odati priznanje Humane-u. Retko se dešava da jedna relativno nova kompanija popuni toliko medijskog prostora, pa makar i u negativnom kontekstu. Nakon inicijalne zainteresovanosti javnosti, greške koje su napravljene tokom predstavljanja proizvoda obišle su svet, a publika je par meseci kasnije i te kako imala šta da čuje i pročita o utiscima korišćenja AI Pin-a uživo. Da stvar bude gora, Bloomberg je krajem maja objavio da kompanija nakon neuspeha traži kupca. Potencijalno opasna kutijica za punjenje je samo "šlag na torti".

Humane AI Pin recenzija
Izvor: Marques Brownlee

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA