Obrt u slučaju Apple: Sud na dva dana ukinuo zabranu prodaje Apple Watch satova, konačna presuda 12. januara | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt u slučaju Apple: Sud na dva dana ukinuo zabranu prodaje Apple Watch satova, konačna presuda 12. januara

Autor Miloš B. Jovanović

Apple-u je, prethodno, američka Komisija za međunarodnu trgovinu uvela zabranu prodaju dva modela Apple Watch pametnih satova, eries 9 i Ultra 2, koja je stupila na snagu 26. decembra

 Apple Watch Ultra _ Foto Apple Izvor: Apple

Samo jedan dan nakon što je zabrana prodaje Apple Watch pamentih satova stupila na snagu, američki Apelacioni sud je uveo kratku pauzu na nju, dok istovremeno razmatra uvođenje duže pauze. Privremena pauza zabrane omogućila je nastavak prodaje u Apple prodavnicama i na sajtu Apple.com, od srede do petka.

Savezni Apelacioni sud je naredio obustavu zabrane uvoza i prodaje satova, nakon što je Apple zatražio da se one pauziraju bar dok carina SAD ne utvrdi da li bi promene koje uvodi u svoje Apple Watch satove bile dovoljne da se izbegne spor o patentu sa kompanijom Masimo koji je do zabrane i doveo.

Apple-u je, prethodno, američka Komisija za međunarodnu trgovinu uvela zabranu prodaje dva Apple Watch pametna sata, modela Series 9 i Ultra 2, koja je stupila na snagu 26. decembra.

Apelacioni sud je potom saopštio da Apple privremeno može da nastavi sa prodajom svojih pametnih satova, dok ta kompanija čeka na pomenutu odluku carine o predloženim izmenama njenih satova, o kojoj bi trebalo da se odlučuje 12. januara. Ona bi potencijalno moglo da odloži eventualnu konačnu zabranu prodaje na više meseci.

Zabrana se, inače, odnosi samo na zvanične Apple prodavnice i sajt, dok je ostalim prodavcima tehničke robe koji, koji pored ostalih nude i različite Apple proizvode, dozvoljeno da nastave da prodaju uređaja koje imaju na zalihama. Konačna zabrana bi, međutim, na kraju i njih sprečila da uvezu nove satove.

BONUS VIDEO:

Apple Watch Ultra
Izvor: YouTube / Apple UK

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA