5 gedžeta koje svako treba da ima na svom kompjuterskom stolu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 gedžeta koje svako treba da ima na svom kompjuterskom stolu

Uz ove gedžete će rad na računaru biti udobniji i produktivniji.

 gedžeti kompjuterski sto Izvor: Unsplash

Dobro organizovan kompjuterski sto nije samo prijatan za oči, već igra i bitnu ulogu u povećanju produktivnosti tokom rada na računaru. Bilo da ste profesionalac, učenik, student ili provodite sate uz omiljene igre, kupovina pravih gedžeta može napraviti ključnu razliku u iskustvu korišćenja računara.

Zato smo za vas pripremili 5 gedžeta za koje smatramo da svako treba da ima na svom kompjuterskom stolu.

Ergonomski miš i tastatura

Ukoliko niste želeli da uložite previše novca u kompjuterski miš, a osećate bolove u šaci nakon dugih sesija korišćenja, vreme je da razmislite o ergonomskom mišu, odnosno mišu koji je oblikovan da prati oblik vaše šake.

Veliki broj miševa koji nude ovaj oblik je namenjen gejmerima, ali to ne znači da ih ne možete koristiti i vi ukoliko vam je potreban za posao. Korišćenjem ovakvog miša izbeći ćete nepravilan položaj zgloba, nepravilan hvat šakom, a iskustvo korišćenja podići ćete na viši nivo. Ipak, ukoliko ste gejmer, oblik nije jedini faktor koji treba da uzmete u obzir. Tu su i performanse miša, dodatne funkcije, kao i način povezivanja i kašnjenje koje postoji u istom.

Za udobnost prilikom rada je jednako važan izbor tastature. Baš kao i miševi, tastature dolaze u raznim oblicima, nagibima i konfiguracijama tastera kako bi pružili što bolje iskustvo. Odabirom ergonomskog oblika ćete sprečiti umaranje zglobova, ali ono što mi smatramo da je još važnije jeste vrsta tastera i membrane. Nažalost, iako se IT zajednica slaže da mehaničke tastature pružaju najbolje iskustvo kucanja, krajnji izbor je apsolutno vaš. Najbolje je da posetite prodavnicu računarske opreme i lično isprobate tastaturu koja vam se sviđa.

LED stona lampa

Kako biste izbegli naprezanje očiju tokom dugih noćnih sesija, preporučujemo korišćenje LED lampe na kompjuterskom stolu. Ono što takođe preporučujemo jeste da njen oblik bude podesiv, kao i da nudi različite nivoe osvetljenja.

USB Hub

Imati dovoljan broj portova je ključno u povećavanju produktivnosti, te će dodavanje USB Hub-a na vaš kompjuterski sto biti jedna od najboljih odluka koje ste doneli. Iako su broj i vrsta portova bitni pri kupovini ovog gedžeta, postoje još neke stvari na koje morate obratiti pažnju.

Pre svega, veoma je bitno da odaberete USB Hub koji podržava što bolji USB standard, jer će to u velikoj meri uticati na brzinu prenosa podataka. Preporučujemo vam da u širokom luku izbegavate USB 2.0, ali i da tražite Hub koji podržava PD punjenja. Na ovaj način ćete osigurati da možete da punite svoje uređaje direktno na vašem kompjuterskom stolu, pa više nećete morati da se odvajate od svog telefona, pametnog sata ili IQOS bezdimnog uređaja koji ne sagoreva već zagreva duvan.

Takođe vam preporučujemo kupovinu USB Hub-a koji nudi zaštitu od prenapona kako biste bili sigurni da se ništa loše neće desiti povezanim uređajima u slučaju problema sa električnom energijom.

Držač za slušalice

Da li ćete koristiti zvučnike i slušalice je u potpunosti na vama, međutim, ukoliko ste se odlučili da koristite slušalice, preporučujemo vam da koristite i držač za iste. Ovaj gedžet će vaš kompjuterski sto učiniti urednijim, a slušalice će vam uvek biti na dohvat ruke.

Podesivi držač za monitor

Ključna stvar u izbegavanju bolova u vratu jeste pravilno postavljanje monitora. Sredinu ekrana naših računara je potrebno postaviti u visini očiju, ali u zavisnosti od modela koji posedujemo, kompjuterskog stola i visine stolice, to nije uvek moguće.

Zato smatramo da je kupovina podesivog držača za monitor, bilo stonog ili zidnog, veoma važna. Postarajte se da vaš monitor poseduje odgovarajuću postavku rupica na poleđini, skinite njegovo postolje, montirajte ga na držač i podesite na odgovarajuću visinu.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA