Apple potvrdio, moraju da poslušaju EU i pređu na USB-C | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple potvrdio, moraju da poslušaju EU i pređu na USB-C

Autor Ilija Baošić

Gigant iz Kupertina je svestan da će morati da poštuju nova pravila EU, ali se i dalje ne slažu sa odlukom.

 iPhone potvrdio, mora da poštuje EU USB C pravila Izvor: Unsplash

Evropska Unija je nedavno formalizovala novi zakon koji će zahtevati od proizvođača prenosive elektronike da koriste USB-C za punjenje i prenos podataka. Kompanija Apple se oglasila ovim povodom i potvrdila da će se povinovati novim pravilima, uprkos tome što se i dalje suštinski ne slaže sa novim propisima.

iPhone prelazi na USB-C

Ovu informaciju su potvrdili Greg Džozviak i Kreg Federigi u intervjuu za Wall Street Journal, koji je započet direktnim pitanjem o debati o USB-C i Lightning konektorima.

Džozviak je objasnio da su USB-C i Lightning dva najpopularnija konektora, kao i da rešenje kompanije Apple koristi preko milijardu ljudi, dodajući da je Apple ubeđen da je pronašao balans koristeći kabl koji je nezavistan od punjača, odnosno ima Lightning konektor na jednoj strani, a USB-C ili USB-A na drugoj.

Džozviak je rekao da su EU zakonodavci i Apple "bili u malom neslaganju" oko ideje jednog konektora za sve uređaje. Kako smatra, uprkos tome što EU ima dobre namere, to je teško regulisati. On je posebno istakao da su zakonodavci svojevremeno pokušali da standardizuju sada zastareli micro-USB konektor.

Ipak, Džozviak je potvrdio da Apple neće imati izbora, već će morati da se pridržava novih propisa EU. Iako nije izričito rekao da ćemo uskoro dobiti iPhone koji će imati USB-C port, ne sumnjamo da ćemo se do jeseni 2024, kada je rok za prelazak, naslušati glasina o telefonu koji će se puniti isključivo bežično.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bla

Ne postoji bukvalno ništa što Lightning konektor radi, a da ne funkcioniše preko USB-C, osim što Apple ima patent za Lightning, što im generiše novac.

Apple je to

Ukida Apple u rekordnom roku port za punjenje i prelazi na bežično. Uvek su radili šta su hteli, a nazovi poraz svakako neće dozvoliti tako lako.

beogradska seljačina

Stiže bežični punjač od 100$ i svi srećni inovacijama & modernim pristupom.