Google duplirao minimalne zahteve za pokretanje Android 13 | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google duplirao minimalne zahteve za pokretanje Android 13

Autor Ilija Baošić

Minimalni zahtevi su se učetvorostručili u poslednje tri godine.

 Android 13 stabilna verzija stigla na Google Pixel, šta je novo Izvor: YouTube / 9to5Google / Screenshot

Android, mobilni operativni sistem, je prešao dug put tokom godina, a kao i kod mnogih drugih tipova softvera, minimalni zahtevi uređaja za pokretanje nastavljaju da rastu.

Android 13 je napustio svoju beta fazu i počeo da se pojavljuje na Google Pixel uređajima u avgustu. Ovo je obradovalo potrošače koji vole da koriste najnoviju verziju, ali će mnogi korisnici telefona u zemljama u razvoju biti pogođeni ažuriranim zahtevima operativnog sistema.

Google je na svom blogu objavio da će Android Go, verzija operativnog sistema za jeftinije uređaje sa slabijim specifikacijama, zahtevati najmanje 2 GB RAM ukoliko žele da koriste Android 13. Ovo predstavlja skok od jednog GB u poređenju sa Android verzijama 11 i 12, dok su Android 8, 9 i 10 zahtevali 512 MB.

 Android minimalno RAM Izvor: Google

Iako o tome nije bilo reči u blogu, Mišal Rahman iz Esper-a i Džejson Bajton, ekspert za Google proizvode, tvrde da su zahtevi interne memorije takođe duplirani na 16 GB.

Malo je verovatno da će ova promena uticati na najbitnija tržišta sveta, ali Google navodi da 250 miliona ljudi koristi Android Go uređaje. Svi telefoni koji ne ispunjavaju ove nove minimalne uslove neće moći da se nadograde na Android 13, dok će novi telefoni koji pokreću Android 13 morati da ih ispune ukoliko žele da budu licencirani za korišćenje Google Play prodavnice.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA