ZEISS izabrao vivo za novo partnerstvo na mobilnim telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZEISS izabrao vivo za novo partnerstvo na mobilnim telefonima

Autor Marko Čavić

Otkrivamo šta sve nudi čuvena nemačka kompanija na flagship telefonima vivo-a.

 vivo X80 Pro (1).jpg Izvor: VIVO

Pametni telefoni su za mnoge u potpunosti zamenili fotoaparate i kamere koji su bili osnovni alati za beleženje foto i video uspomena.

Svojim karakteristikama i kompaktnošću, u potpunosti su izmenili tržište profesionalnih snimaka, a drastičan napredak kvaliteta kamera na mobilnim telefonima je neupitan.

Pored toga što korisnicima pružaju izobilje funkcija i omogućavaju beleženje i naknadnu obradu snimka jednim klikom - spoj kompjuterske fotografije i moćnijih i raznovrsnijih sočiva u pametnim telefonima doveo je savršenu fotografiju direktno u džep svakog korisnika.

Jedan od dobrih primera ovoga jeste vivo X80 Pro - najnoviji flagship uređaj kompanije vivo izrađen u saradnji sa kompanijom ZEISS.

vivo X80 Series ZEISS imaging VIDEO
Izvor: VIVO Global

Novo sočivo za mobilnu fotografiju

Dizajn novih sočiva kamere oblikovan je virtuelno, tako da precizno simulira i performanse flagship uređaja, obezbeđujući da se od novih sistema kamera mogu brzo napraviti prototipi koji se dalje usavršavaju. Rezultati ovoga ogledaju se u fotografijama veće rezolucije, boljem kontrastu i manjom refleksijom tj. odsjajem.

Za poboljšan kvalitet slike, čak i mikroskopski faktori mogu napraviti ogromnu razliku. Sa nano strukturom, koja je više od sto puta manja od zrna peska, ZEISS sertifikovan T* premaz je napredno rešenje koje čini odsjaj na staklenoj površini sočiva praktično nevidljivim. Obično se koristi za smanjenje refleksije na profesionalnim sočivima radi besprekorne jasnoće, kontrasta i kvaliteta - što se jasno može uočiti pri snimanju najnovijim telefonom.

Boje po svačijem ukusu

U svom pristupu koji je okrenut ka korisničkom iskustvu, vivo se udružio sa kompanijom ZEISS kako bi omogućio korisnicima da sami izaberu šta žele. Kao rezultat opsežnog istraživanja među potrošačima zasnovanog na preferenciji boja - stvoren je jedan profil živopisnih boja i jedan neutralan profil.

vivo X80 Pro uključuje ZEISS Natural Color za poboljšanje verodostojnosti boja, koji ujedno i olakšava promene boje i osvetljenosti tokom snimanja. ZEISS Natural Color može da reprodukuje prirodne boje i automatski optimizuje i preciznu ekspoziciju i balans bele, omogućavajući da se na slici najbolje prikaže ono što ljudsko oko može da vidi.

Snimak čuvenog holivudskog kvaliteta

vivo X80 Pro sadrži veliki broj noviteta koji pružaju inovativno iskustvo mobilnog fotografisanja i, po prvi put, pruža video režime bioskopskog kvaliteta izrađenih zahvaljujući bliskoj saradnji kompanije ZEISS sa filmskom industrijom.

Nova ZEISS Cinematic Video Bokeh funkcija stvara ovalni boke efekat u standardnom filmskom odnosu 2,39:1 pružajući efekat bioskopskog objektiva širokog ekrana koji može da snimi video zapise visokog kvaliteta. Pored toga, novi efekti, poput ZEISS Cinematic Style Bokeh, omogućavaju korisnicima da rekreiraju klasičnu holivudsku estetiku dodavanjem filmskog boke efekta.

vivo nastavlja da održava efekte noćne scene u kombinaciji sa ZEISS Superb Night Camera režimom. Sa unapređenim funkcijama kao što je Pure Night View, X80 Pro može da zabeleži živopisne noćne scene grada zadržavajući originalan izgled i osećaj trenutka. Camera Panning funkcija dodatno unapređuje dinamičke sposobnosti uređaja uz tehnologiju praćenja pokreta portreta, koja može da smanji zamućenje pokreta uzrokovano podrhtavanje ruku.

Navedene karakteristike predstavljaju samo neke od inovacija kroz koje kompanija vivo korisnicima pruža vrhunsko iskustvo fotografije kinematografskog kvaliteta.

vivo X80 Pro premijerno je predstavljen u Berlinu 15. juna ove godine, a dostupan je u slobodnoj prodaji i kod ovlašćenih vivo partnera Yettel, mts, A1, Tehnomanija, Gigatron.

vivo X80 Series VIDEO
Izvor: VIVO Global

vivo The Power of Perspective VIDEO
Izvor: VIVO Global

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA