Četiri skrivene opcije vivo X80 Pro kamere za koje malo ko zna i tri sjajne stvari koje BENFEN nudi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri skrivene opcije vivo X80 Pro kamere za koje malo ko zna i tri sjajne stvari koje BENFEN nudi

Autor Marko Čavić Izvor Promo

Bez po muke do dobrih slika i video snimaka, čak i onda kad je potrebno samo malo ih “pecnuti“ pre objavljivanja ili slanja nekome…

 vivo X80 Pro premijera.jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Svi volimo da na slikama izgledamo lepo, da se ne lažemo, a volimo i da napravimo sjajne slike sebe ili bilo čega drugog oko nas sa što manje cimanja i što jednostavnije.

Današnje kamere mobilnih telefona mogu da nam pomognu u tome, ali nisu sve iste, valjalo bi napraviti pravi izbor i koristiti neku koja će nam pomoći da se izdvojimo ne samo talentom za fotografiju koji se jednostavno oseti, nego i sjajnom fotkom svaki put, iz svakog ugla.

Možda će vas zanimati

Da, znamo da nije uvek lako i da je faktora koji utiču na to kako će fotografija ili video zapis na kraju izgledati mnogo, ali neke skrivene ili čak sasvim lako dostupne opcije trebalo bi da počnemo redovno da koristimo, jer ne samo da će nam olakšati korišćenje kamere, nego će učiniti da ovo o čemu smo govorili gore zaista postane stvarnost - bez po muke do sjajnih video klipova i fotografija uvek i svuda!

Sa novim X80 Pro, vivo donosi novine u svetu flagship pametnih telefona.

Iako je veliki deo priznanja zasluženo fokusiran na sistem kamera koji je vivo zajednički razvio sa kompanijom ZEISS, svakodnevno korišćenje X80 Pro uređaja otkriva brojna poboljšanja i pametne funkcije koje pomažu stvaranju izuzetnih fotografija i vredi obratiti pažnju ne samo na poznate osnovne karakteristike, jer X80 Pro ima neke skrivene dragulje za koje bi svako trebalo da zna.

Naravno, ako nemate baš vivo X80 Pro telefon i vi možete da pratite savete koje imamo za vas u nastavku na svom telefonu, ali smo mi za njihovo pisanje koristili upravo taj pametni telefon, koji je dostupan i kod nas od 15. jula u slobodnoj prodaji i kod ovlašćenih vivo partnera Yettel, mts, A1, Tehnomanija, Gigatron po posebnim uslovima.

vivo X80 Series ZEISS imaging VIDEO
Izvor: VIVO Global

Teleprompter da ništa ne zaboravite

Kada snimate video kao što je vlog, lako je zaboraviti šta sledeće i šta sve bi trebalo reći. Međutim, X80 Pro ima rešenje - smart teleprompter koji je integrisan u video funkciju za prednju i zadnju kameru.

Ovo vam omogućava da dodate kratak podsetnik ili čitav scenario sa do čak 6.000 karaktera. Ovaj fleksibilan alat olakšava podešavanje položaja i veličine prozora telepromptera, veličine teksta i brzine skrolovanja kako biste mogli da snimate i govorite sa samopouzdanjem.

Isprobajte: Kada započnu snimanje videa, korisnici mogu da omoguće funkciju preko opcije Settings -Teleprompter u gornjem desnom uglu. Dodajte kratak podsetnik ili scenario i počnite da snimate još jedan od svojih najboljih video zapisa do sada.

vivo The Power of Perspective VIDEO
Izvor: VIVO Global

Savršena fotografija uz integrisane funkcije

Ponekad samo želimo da napravimo brzu izmenu da bismo naš snimak doveli do savršenstva. Možda ćete želeti da podesite pozadinu svoje slike, na primer da uklonite ljude koji su se slučajno pojavili na fotografiji ili da pretvorite prepunu plažu u savršen usamljeni raj.

Pomoću Erase funkcije, koja je direktno integrisana u foto album, to možete učiniti na jednostavan način.

Isprobajte: Otvorite aplikaciju album, izaberite sliku, potražite dugme Edit na dnu ekrana. Prevucite udesno da biste isprobali funkciju brisanja, a zatim prebrišite mesta na slici koja želite da izbrišete.

Automatska korekcija perspektive

Distorzija perspektive je pravi izazov pri fotografisanju zgrada, jer svako naginjanje ka kameri može da proizvede vertikalne linije koje naginju ka unutra - iskrivljeni efekat koji čini da zgrade izgledaju kao da padaju!

Profesionalni fotografi znaju kako da isprave perspektivu, ali X80 Pro ovo čini lakim za sve zahvaljujući Automatskoj korekciji perspektive (APC) koja vam omogućava da napravite savršenu fotografiju jednim klikom. APC funkcija koristi ugrađeni žiroskop telefona za ispravljanje fotografija i podržava 0,6x super širokougaonu kameru i 1x standardnu glavnu kameru u Pro režimu.

Isprobajte: Kada fotografišete zgradu, koristite Pro režim i omogućite automatsku korekciju perspektive uz pomoć ikone u gornjem desnom uglu. Ako pokušate da napravite snimak bez ovog podešavanja videćete koliko dobro zapravo funkcioniše.

Pogledajte neke od slika napravljenje kamerom vivo X80 Pro:

Snimite pokret kao profesionalac

X80 Pro vam daje još jednu profesionalnu tehniku fotografisanja, zahvaljujući funkciji švenkovanja kamere (vrsta televizijskog kadra), uređaj lepo replicira popularnu, ali ne baš laku tehniku za snimanje objekata u pokretu velikom brzinom, kao što su sportovi.

Ovo obično uključuje pomeranje kamere da prati kretanje subjekta tokom ekspozicije kako bi se stvorio dinamički efekat sa subjektom koji je jasno snimljen nasuprot linearnom zamućenju pozadine. Zahvaljujući 50 mm Gimbal Portrait kameri X80 Pro, korisnici mogu da snime vizuelno upečatljive sportske portrete sa jasnim subjektom i pozadinom prikazanom u linearnom zamućenju pokreta.

BENFEN je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način - što je idealan opis vivo misije, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

SmartLife

Kako to funkcioniše? X80 Pro kombinuje tehnologiju praćenja pokreta portreta, tehnologiju segmentacije ljudske pozadine i inteligentnu pozadinsku boke tehnologiju. Rezultat pokazuje moćne slike koje prenose brzinu, kretanje i emocije!

Isprobajte: Kada snimate objekte u pokretu poput automobila ili trkača, isprobajte pomeranje kamere. Izaberite Portretni režim i pokrenite ovu funkciju tako što ćete izabrati Podešavanja stila - Pomeranje kamere. Kada snimate, pomerite kameru da biste zadržali objekat u kadru i X80 Pro će zadržati objekat u fokusu sa hladnim zamućenjem u pozadini.

Pojačani haptički odgovor

Sve počinje od osećaja… Haptičko iskustvo je unapređeno poboljšanim linearnim X-ose motorom, koji smanjuje vreme pokretanja i zaustavljanja vibracije za 20%, tako da brže reaguje na svaku komandu. Svaka vibracija je oštra, moćna i tiša, pošto je buka vibracije smanjena za 20%. Kompanija vivo je, takođe razvila prilagođene vibracije za više od 200 scenarija, tako da je svaki dodir - bilo da kucate na tastaturi ili igrate igre - prefinjenije i prijatnije iskustvo.

Isprobajte: Tokom svakodnevne upotrebe, obratite pažnju na širinu haptičkih senzacija i načine na koje oni suptilno pojačavaju aktivnost na ekranu i daju potvrdu inputima. Tako prijatan osećaj u ruci otkriva posvećenost detaljima i inženjeringu ovog flagship uređaja.

Ovo je vivo X80 Pro uživo sa premijere u Berlinu, uživajte:

Kreirajte digitalni ekosistem

Kao idealan pratilac za moderan život, X80 Pro ima infracrveni blaster na vrhu svog okvira koji omogućava kontrolu drugih uređaja putem vivo Smart Remote aplikacije. X80 Pro može daljinski da kontroliše dvanaest vrsta proizvoda iz širokog spektra brendova, uključujući klima uređaje, set-top box, TV, box TV, projektor, ventilator, prečistač vazduha, bojler, kameru, itd.

Prosečno domaćinstvo već ima nekoliko daljinskih upravljača - koje je često nemoguće pronaći. X80 ima ugrađenu funkciju uz pomoć koje traženje prestaje.

Isprobajte: vivo Smart Remote je jedna aplikacija koja upravlja gotovo svim uređajima oko vas i uključena je u X80 Pro, pa vam omogućava da brzo podesite i koristite ugrađeni IR blaster.

Memorija koja je brza i pouzdana

X80 Pro donosi unapređenje memorije koji povećava njegovu brzinu i pouzdanost. UFS Deep Defragmentation 2.0, koji je razvio vivo, zasniva se na principu inteligencije podataka i poverljivog skladištenja.

U zavisnosti od toga koliko često se podaci koriste, podaci koji su skloni fragmentaciji se čuvaju odvojeno kako bi se smanjila mogućnosti da budu prebačeni.

Prednosti za korisnike: Testiranje koje je sproveo vivo pokazuje da Duboka defragmentacija smanjuje mogućnosti ozbiljne fragmentacije za 25%, dok je neefikasnost skladištenja uzrokovana fragmentacijom znatno smanjena.

Ovo pomaže u optimizaciji radnog veka memorije, a istovremeno povećava brzinu samog uređaja. Interno testiranje je pokazalo da smanjena fragmentacija čak i nakon duže upotrebe pomaže da brzo korisničko iskustvo ostane brzo: na primer, brzina kopiranja datoteka od 4 GB može se povećati za 74,1%, a brzina instaliranja velikih igara može se povećati do 23,1 % .

To je prednost koja se ne može videti, ali će je korisnici vremenom i te kako osetiti i ceniti.

Šta ćete vi prvo isprobati na vivo X80 Pro telefonu?

vivo X80 Series VIDEO
Izvor: VIVO Global

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Lepa reklama ali mi ne pada na pamet da za telefon dam 124.000 dinara. Do 35.000 maksimum.