Osim ako ne živite u pećini, nećete moći da ispraznite bateriju novih Adidas slušalica | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim ako ne živite u pećini, nećete moći da ispraznite bateriju novih Adidas slušalica

Autor Ilija Baošić

Šta se dobije kada se upare solarni paneli, bežične slušalice i sportske aktivnosti? Dobiju se Adidas RPT-02 SOL slušalice.

 Adidas RPT-02 SOL bežične slušalice sa solarnim panelom i punjenjem Izvor: Adidas

U vreme kada brendovi pokušavaju da se istaknu na tržištu sličnih proizvoda, poslednjih godina se pojavio trend bežičnih slušalica koje se napajaju solarno, a kompanija Adidas je u tome videla idealnu priliku da predstavi svog "konja za trku" - Adidas RPT-02 SOL.

Dizajn novih Adidas slušalica nije nov. Zasnivaju se na Adidas RPT-01 modelu koji je stigao na tržište pre par godina - sa jednom velikom promenom. U saradnji sa kompanijama Exeger i Zound Industries , nemački proizvođač je odlučio da ugradi Powerfoylesolarni panel u traku za glavu RPT-02 SOL slušalica, kako bi apsorbovao svetlost bilo koje vrste (prirodna ili veštačka) i punio bateriju.

Možda će vas zanimati

Kako se slušalice same pune, sve dok svetlost dopire do njih (čak i svetlost noćne lampe), skoro da je nemoguće isprazniti bateriju. Ukoliko kupac dugo vremena provodi van domašaja svetlosti (možda živi u pećini), baterije ovih slušalica mogu da obezbede 80 sati rada bez punjenja, što je samo po sebi impresivna brojka.

Iako nisu vodootporne, slušalice poseduju IPX4 oznaku koja garantuje da će biti zaštićene od znoja i prskanja vode, što ih čini idealnim za treninge, a traka za glavu u jastučići za uši se mogu izvaditi i oprati ukoliko se isprljaju. Za razliku od RPT-01 modela, ove slušalice poseduju kontrole na dodir, umesto fizičkih dugmića.

"Svetlost je oduvek bila pozitivan izvor energije za ljude i sada se možemo osloniti na nju za napajanje slušalica. Važno je da nastavimo da razvijamo najbolje inovacije u klasi i da pomeramo granice nosive tehnologije. Kreiranje Adidas RPT-02 SOL nam omogućava da testiramo ta ograničenja i održavamo muziku, tako da sportisti mogu da se usredsrede na svoje performanse, bez brige da će se baterija isprazniti", kaže Anders Olson iz kompanije Zound Industries.

Ovo nisu prve slušalice na tržištu koje se napajaju solarno, ali jesu prve takve vrste koje su namenjene sportskim aktivnostima. Ukoliko poželite da budu vaše, dostupne su za kupovinu od 23. avgusta, a potrebno je izdvojiti 229 evra.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sony whch510

E sad da li vredi razlika u ceni od 180 € više za Adidas koje rade 80 sati bez punjenja ili kupiti proverene Sony koje rade preko 35 sati bez punjenja a koštaju nove 50 €

WHCH500

@Sony whch510 Ne znam kakav je zvuk na Adidasu, ali zamenio sam WH-CH500 sa WH-CH510, koje su koštale isto, i uopšte nisam zadovoljan.

WHCH510

@Sony whch510 @WHCH500 A čime nisi zadovoljan? Imaju ocenu 4.8 od 5, po meni savršene, sa tv, telefona, radia, sve odlično, brzo punjenje, domet, težina i boja, sve ful