KLIMA UREĐAJI KOJI ŠTEDE DO 58% STRUJE i imaju nove filtere i tehnologiju za zaštitu zdravlja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLIMA UREĐAJI KOJI ŠTEDE DO 58% STRUJE i imaju nove filtere i tehnologiju za zaštitu zdravlja

Autor Marko Čavić Izvor Promo

Letnje su noći prijatnije uz WindFree klima uređaje, a mesečni računi su drastično manji.

 Samsung klima WindFree 4.jpg Izvor: Samsung

Verovatno već razmišljate o godišnjem odmoru i tome kako ćete uživati na nekoj od plaža koje odavno želite da posetite.

Međutim, znate da vas po povratku kući čekaju nepodnošljive vrućine i užaren asfalt.

Možda će vas zanimati

Pretpostavljamo da kao i mnogi, i vi razmišljate kako da u vašem domu temperatura uvek bude prijatna, a da u isto vreme i vazduh bude čist.

Rešenje za to je Samsung WindFree klima uređaj koji donosi sjajne novitete, o kojima smo pisali ranije, a koji će vam letnje vrućine učiniti i više nego prijatnim.

Uživajte u tišini

Tokom letnjih meseci, nije najvažnije kako se rashladiti u toku dana, već i u toku noći, kad legnemo u krevet. Buka koju prave klima uređaji prilikom ispunjavanja prostorije hladnim vazduhom nam remeti san. Međutim, Samsung WindFree klima uređaji imaju poseban režim rada za noćne sate, koji stvara idealne uslove za spavanje.

Naime, kompresor ispušta snažan protok vazduha, ali radi izuzetno tiho, jer u sebi sadrži dvostruki cevni prigušivač. On smanjuje buku koju stvara protok rashladnog sredstva kada radi pri velikoj brzini i takođe umanjuje ambijentalnu buku tokom rada pri maloj brzini. Sve ovo zajedno će vam pomaći da zaspite brzo i spavate dubokim snom. Ako imate bebu, ovo je pravo rešenje da joj omogućite komforan san.

Podešavanje rada i kad ste van kuće

Nivoom temperature možete upravljati i kada ste van kuće uz pomoć Samsung Smart Things aplikacije. Pomoću aplikacije možete daljinski da podešavate i nadzirete rad klima uređaja. Možete da održavate optimalnu temperaturu u svom domu čak i kad niste u njemu.

Takođe, senzori za praćenje pokreta regulišu temperaturu u prostoriji, pa ukoliko izađete iz svog doma, nakon 20 minuta uređaj će se automatski prebaciti na režim uštede energije. Čim se vratite u stan, klima će ponovo uspostaviti normalan režim rada jer će prepoznati kretanje u prostoriji.

Boravite u čistom vazduhu

Primetan je trend da su alergijske reakcije i grip sve češća pojava u letnjim mesecima, a da uzrok nije sasvim jasan. Jedan od glavnih krivaca za ovo mogu upravo biti klima uređaji.

Najveći problem sa standardnim klima uređajima jeste što mogu prouzrokovati niz bolesti koje oponašaju tradicionalni grip ili polensku groznicu. Neki od simptoma mogu biti kijavica, kašljanje, glavobolja, groznica, umor, vodene ili suve oči. Ukoliko ste u dužem vremenskom periodu izloženi nekvalitetnom vazduhu iz klima uređaja, šansa da dođe do neželjenih efekata je sve veća. Međutim, svi ovi simptomi brzo prolaze kada više ne udišete vazduh iz klima uređaja lošeg kvaliteta.

Samsung WindFree klima uređaji koriste trostruki zaštitni filter koji izoluje veliki količinu čestica prašine, dlaka, pesticida i vlakana. Filter drastično smanjuje mogućnost da dođe do pojave virusa, bakterija ili alergena, pa ćete u čistijem vazduhu moći da uživate punim plućima. Takođe, filter je vrlo zahvalan za čišćenje. On se nalazi sa spoljne strane, te mu lako možete pristupiti, očistiti i vratiti ga na mesto.

Štede struju i novac

Mogli biste da uštedite do 58 procenata na vašim tekućim troškovima grejanja i hlađenja sa klima uređajem sa inverterom u poređenju sa neinverterskim klima uređajem. Kako inverterska tehnologija postaje sve dostupnija domaćem tržištu, proizvođači klima uređaja koriste prednosti ove odlične funkcije za uštedu energije.

Glavna razlika između rada inverterskih klima uređaja u poređenju sa neinverterima je kompresor. U konvencionalnom klima uređaju bez invertera, kompresor ima samo dve opcije na kojima može da radi da bi održao željenu temperaturu u vašem domu - uključeno (100%) i isključeno. Kod inverterskih klima uređaja kada se dostigne željena temperatura, rad kompresora se prilagodi tako da se smanji frekvencija, odnosno brzina što rezultira većom energetskom efikasnošću sistema.

Instaliranje klima uređaja sa inverterom je i ekološki prihvatljivija opcija.

Brzo hlađenje po potrebi omogućuje kompresor s Digital Inverter Boost tehnologijom, čime osigurava energetsku efikasnost i uštedu. Ono što dodatno pomaže u uštedi energije jeste senzor otkrivanja pokreta koji na osnovu vaše aktivnosti u prostoriji reguliše hlađenje. Na primer, ako izađete iz prostorije u kojoj se nalazi klima uređaj, on se automatski prebacuje u WindFree način hlađenja koji koristi malu brzinu, a sa vašim povratkom, on se ponovno vraća u uobičajeni način rada.

Osim toga, odlična stvar je što se WindFree klima uređaji mogu povezati i na Smart Things aplikaciju za još jednostavnije i praktičnije korišćenje, ali i daljinsko upravljanje i uključivanje ili isključivanje klime kada niste kod kuće.

Samsung WindFree klima uređaji i njihova inovativna tehnologija spas su za nadolazeće vruće, letnje dane, a više informacija o svim performansama možete pronaći na Samsung Srbija sajtu.

Samsung WindFree Klima Uređaji VIDEO
Izvor: Samsung

Samsung WindFree klima uređaji VIDEO
Izvor: Samsung

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

ventilator na plafonu, šopska na stolu, noge u lavoru...

Windfree 12

Klima je dobra ali žešće skupa, sa montažom od 1.000 do 1.100 €, energetski razred A++, a nivo buke od 19-38 db, ali zakon o kućnom redu toleriše do 25 db

Max

@Windfree 12 Energetski razred A++ više ne postoji, tako da ako je i dalje prodaju sa tom nalepnicom to znaci da im stoji najmanje od marta 2021. i da ne mogu da je prodaju.